Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά η διάδοχος της BMW i8

Ελλάδα 8:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά η διάδοχος της BMW i8

ΝΕΑ

Στα σκαριά η διάδοχος της BMW i8

ΝΕΑ

Η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να λανσάρει έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα, έως το 2027 και ένα από αυτά προμηνύεται ξεχωριστό.

Advertisement
Advertisement

Η BMW ζει στον αστερισμό της νέας αρχιτεκτονικής Neue Klasse και φροντίζει να το διατυμπανίζει με κάθε πειστικό τρόπο. Η βαυαρική μάρκα προτίθεται να παρουσιάσει συνολικά έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα, μέσα στην επόμενη τριετία, εξελίσσοντας νέα συστήματα μετάδοσης, αλλά και καινοτόμες μπαταρίες.

Ένα από αυτά τα μοντέλα, παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέραν, καθώς από τις πρώτες πληροφορίες, προκύπτει ότι δεν πρόκειται να μοιάζει με κανένα άλλο έργο της νέας αρχιτεκτονικής Neue Klasse.

Ναι, ένα σπορ διθέσιο κουπέ, με χαμηλωμένο εμπρόσθιο μέρος, επιβλητικά «οπίσθια» που παραπέμπουν στην X6 και απουσία χειρολαβών στις θύρες (προτιμάται ένα πάνελ αφής), θα μπορούσε να είναι ο πολυσυζητημένος διάδοχος της BMW i8!

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο, για το οποίο η εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος, βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών εξέλιξης και οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σύστημα μετάδοσης με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή διαρροή για απόδοση, αυτονομία και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η BMW πραγματοποίησε μια στρατηγική επένδυση στη γερμανική εταιρεία DeepDrive πέρυσι, για να προωθήσει την τεχνολογία κινητήρων hub, σηματοδοτώντας τη δέσμευση της αυτοκινητοβιομηχανίας σε αυτήν την καινοτομία.