Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό BMW στην πλατφόρμα Neue Klasse;

Ελλάδα 7:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό BMW στην πλατφόρμα Neue Klasse;

ΝΕΑ

Τι θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό BMW στην πλατφόρμα Neue Klasse;

ΝΕΑ

Η BMW έχει αρχίσει τις δοκιμές εξέλιξης του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα το οποίο εντυπωσιάζει πολλαπλώς.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της BMW βασίζονται στην καινούργια πλατφόρμα πλατφόρμα Neue Klasse για την οποία έχουν επενδύσει σημαντικό ποσό για τη δημιουργία της.

Η γερμανική εταιρεία στηρίζει πολλά σε αυτή για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μέλλον της. Στο στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιό της προβλέπεται η δημιουργία νέων ηλεκτρικών μοντέλων της τα οποία θα ξεχωρίζουν από αυτά με θερμικό κινητήρα και θα εντυπωσιάζουν σε κάθε τομέα τους.

Η BMW παρουσίασε ήδη δύο πρωτότυπα που βασίζονται σε αυτή, τα Vision Neue Klasse και Vision Neue Klasse X (φωτογραφίες). Όμως, τώρα έχει ξεκινήσει η ουσιαστική δουλειά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εταιρεία έχει αρχίσει τις δοκιμές εξέλιξης ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της το οποίο βασίζεται στη συγκριμένη πλατφόρμα.

Τα πρωτότυπα με τα οποία πραγματοποιούνται αυτές έχουν ένα ενδιαφέρον αμάξωμα το οποίο είναι coupe. Όσοι τα έχουν δει από κοντά αναφέρουν ότι στο εμπρός μέρος υπάρχει η κλασική διαμόρφωση της μάσκας μιας BMW, με τα τυπικά «νεφρά», ενώ στο πίσω η κεκλιμένη οροφή θυμίζει την αντίστοιχη της X6.

Οι διαστάσεις του νέου αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος είναι σχετικά μικρές και σύμφωνα με τις μαρτυρίες παραπέμπουν σε αυτές του ξεχωριστού i8, του sports car που κατασκεύαζε η εταιρεία από το 2014 έως το 2020.

Advertisement

Αυτοί που έχουν δει τα πρωτότυπα αναφέρουν ότι παρότι τα οχήματα είναι έντονα καμουφλαρισμένα το αμάξωμα του μοντέλου παραγωγής θα είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχει παρουσιάσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

Η μάσκα είναι χαμηλή σε ύψος από το έδαφος και τα εμπρός φώτα δείχνουν ότι θα είναι λεπτά. Στο πλάι δεν φαίνονται να υπάρχουν εξωτερικές χειρολαβές αλλά μια μικρή επιφάνεια στη μεσαία κολώνα μέσω της οποίας οι πόρτες ανοίγουν με την αφή.

Advertisement

Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα είναι επίσης λεπτά, τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου και στον προφυλακτήρα υπάρχει διαμορφωμένος αεροδυναμικός διαχύτης.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για το νέο μοντέλο. Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες από την BMW πληροφορίες θέλουν να έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, δηλαδή έναν σε κάθε τροχό.

Αυτό ίσως ισχύει καθώς τα πρωτότυπα οχήματα δεν φαίνεται να έχουν κλασικές δαγκάνες στο σύστημα πέδησής τους. Σε ό,τι αφορά στη μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ τους ίσως να φτάνει τους 1.360 ίππους.

Advertisement

Περισσότερα δεδομένα για το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της BMW, για το αμάξωμα, τις μπαταρίες του και την απόδοσή του θα γνωρίζουμε εντός των προσεχών μηνών.