Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγωνιστική Porsche των ’80s ζωντανεύει ξανά

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγωνιστική Porsche των ’80s ζωντανεύει ξανά

ΝΕΑ

Αγωνιστική Porsche των ’80s ζωντανεύει ξανά

ΝΕΑ

Ένα ονειρεμένο αυτοκίνητο του 1983 αποκτά δεύτερη ζωή μέσω της καλύτερης restomod δουλειάς των τελευταίων ετών.

Advertisement
Advertisement

Τη δεκαετία του 1980 η ομάδα της McLaren στη Formula 1 γνώρισε τεράστια επιτυχία. Αυτή την επιτυχία σε μεγάλο βαθμό την οφείλει σε έναν σημαντικό άνθρωπο του αυτοκινήτου, τον Μανσούρ Ότζεχ. Οι περισσότεροι θα γνωρίζουν τον Μανσούρ Ότζεχ από την εμπλοκή του με την TAG, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας είχε βάλει το χεράκι του σε ακόμα ένα μοναδικό project.

Το 1983 έπεισε την Porsche να του κατασκευάσει μια ειδική έκδοση της αγωνιστικής 934 με σκοπό να έχει το δικό του μοναδικό καθημερινό αυτοκίνητο με αγωνιστικό DNA. Η Porsche λοιπόν δεν έκανε πίσω και κατάφερε να παραδώσει στον Ότζεχ την μία και μοναδική 935 Street (935 Straßenversion).

Αυτό το κόσμημα της Porsche προσπάθησε να τιμήσει μια εταιρεία από το Μονακό. Η Unofficial Machines έδωσε στη δημοσιότητα σχέδια από το νέο της project που ονομάζει Turbo Spezial. Δεν χρειάζεται περισσότερα από μερικά δευτερόλεπτα κοιτάζοντας τις εικόνες για να διαπιστώσεις ότι οι Μονεγάσκοι θέλουν να τιμήσουν την 935 Street δημιουργώντας ένα εξωτικό restomod.

Advertisement
Advertisement

Η Turbo Spezial χρησιμοποιεί ως βάση την Porsche 992.1 Turbo S πάνω στην οποία οι άνθρωποι της Unofficial Machines έχτισαν το δικό τους σχέδιο. Σχεδιαστής του αυτοκινήτου ήταν ο Άλαν Ντεροσιέ ο οποίος χρησιμοποίησε μόνο ανθρακονήματα για το εξωτερικό αμάξωμα. Τόσο το εμπρός μέρος με τη φαρδιά μάσκα, όσο και το πίσω με τα ιδιαίτερα αεροδυναμικά στοιχεία είναι εμπνευσμένα από την 935 Street, ενώ οι χαρακτηριστικοί αεραγωγοί είναι εξίσου υπερβολικοί όπως το αυθεντικό μοντέλο.

Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, η Turbo Spezial είναι «πειραγμένη» και στον τομέα των επιδόσεων. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με τον γνωστό 6κύλινδροε επίπεδο κινητήρα ο οποίος έχει ανεβασμένη απόδοση στους 740 ίππους. Η εταιρεία αναφέρει ότι μπορεί να πετύχει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 320 χλμ./ώρα.

Θυμίζουμε ότι η αυθεντική 935 Street του 1983 είχε απόδοση 380 ίππους και η σύγχρονη 992.1 Turbo S αποδίδει 640 ίππους. Εκτός από τον κινητήρα, αναβαθμίσεις έχουμε στις αναρτήσεις με συστήματα της KW.

Advertisement

Η Unofficial Machines έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει 90 Turbo Spezial για χρήση στο δρόμο και ακόμα 10 εκδόσεις για χρήση στην πίστα με πλαίσιο από την 911 GT3 RS. Όσο για την τιμή του αυτοκινήτου, αυτή ξεκινάει από τις 350.000 ευρώ!