Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Rivian ετοιμάζει προσιτά ηλεκτρικά

Ελλάδα 9:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Rivian ετοιμάζει προσιτά ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Η Rivian ετοιμάζει προσιτά ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Η αμερικανική εταιρεία προλογίζει πέντε νέα μοντέλα, εκ των οποίων μερικά θα έχουν τιμή φιλική προς τον μέσο καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Παρότι οι πωλήσεις της δεν έχουν πετύχει τα αναμενόμενα νούμερα, η Rivian επιμένει και με την αρωγή της VW ελπίζει. Για αυτό, προλόγισε πέντε νέα ηλεκτρικά μοντέλα, που πρόκειται να παρουσιάσει εντός των επόμενων ετών.

Αν και οι λεπτομέρειες των πλάνων της εταιρείας λείπουν, γνωρίζουμε ότι η Rivian οραματίζεται ένα ακόμα μοντέλο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα 2ης γενιάς, η ίδια που υπάρχει ήδη στα ανανεωμένα R1T και R1S.

Πέραν των επόμενων R2 και R3, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στοιχεία που μαρτυρούν ότι ετοιμάζει πλατφόρμα στην οποία θα βασίζονται μοντέλα μεσαίας κατηγορίας. Είναι πιθανό μέσα σε αυτά να βρίσκεται και ένα pickup.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με το επόμενο R2 SUV, αναμένεται να κατασκευάζεται στο Ιλινόι και η τιμή του στην αγορά των ΗΠΑ να βρίσκεται στις 45.000 δολάρια. Η Rivian υπολογίζει οι πρώτες μονάδες να παραδίδονται στο πρώτο μισό του 2026.

Για το R3 δεν ανέφερε κάτι, αλλά μαρτύρησε ότι θα είναι φθηνότερο από το R2 και θα έρθει λίγο μετά το τελευταίο.

Τα άλλα τρία νέα μοντέλα της εταιρείας είναι το «ζουμί», διότι πρόκειται να βασιστούν σε μία πλατφόρμα που θα έχει εξελιχθεί με μικρό κόστος, άρα θα είναι και πιο προσιτά στον μέσο καταναλωτή. Οι πληροφορίες λένε ότι θα εξελιχθούν μαζί με τη VW, ως μέρος της κοινοπραξίας των δύο εταιρειών.

Advertisement

Ο όμιλος VW έχει ήδη επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη Rivian, ποσό που θα ανέλθει σταδιακά στα 5 δισεκατομμύρια. Η γερμανική εταιρεία θέλει να δημιουργήσει με τους Αμερικανούς μία νέα γενιά στις πλατφόρμες ηλεκτρικών οχημάτων, αποσκοπώντας στην επέκτασή της στην αγορά των ΗΠΑ.