Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι αυτός ο καλύτερος κινητήρας στον κόσμο;

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι αυτός ο καλύτερος κινητήρας στον κόσμο;

ΝΕΑ

Είναι αυτός ο καλύτερος κινητήρας στον κόσμο;

ΝΕΑ

Πολλοί ερίζουν για το ποιος φτιάχνει το καλύτερο μοτέρ. Όμως ένας κινητήρας με 16 κυλίνδρους είναι σίγουρα κάτι που δύσκολα βρίσκει αντίπαλο.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο hypercar της Bugatti, η Tourbillon, διαθέτει έναν πολύ ενδιαφέροντα κινητήρα V16 ατμοσφαιρικό, μια επιλογή που παραλίγο να μην καρποφορήσει.

Αρχικά, η Bugatti σχεδίαζε να συνεχίσει με μια νέα σχεδίαση W16, αλλά ο Mate Rimac, ο διευθύνων σύμβουλος της Bugatti Rimac, ήθελε ένα πιο μοναδικό και ιδιαίτερο μοτέρ.

Συνεργάστηκε με την Cosworth, γνωστή για τη δουλειά της στους κινητήρες της Aston Martin Valkyrie και της GMA T50, για να αναπτύξει αυτόν τον νέο κινητήρα από το μηδέν.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση να επιλέξει έναν V16 αντί για τον W16 καθοδηγήθηκε από την επιθυμία για έναν κινητήρα με υψηλές στροφές και ατμοσφαιρικό που θα μπορούσε να προσφέρει μια πιο καθαρή οδηγική εμπειρία χωρίς υπερτροφοδότηση.

Ο Bruce Wood, διευθύνων σύμβουλος της Cosworth, εξήγησε ότι η αρχιτεκτονική του W16 δεν ήταν ιδανική για έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα υψηλών στροφών.

Τόνισε ότι η φιλοσοφία της Bugatti απαιτεί μια μοναδική και απαράμιλλη διαμόρφωση κινητήρα, οδηγώντας στην επιλογή ενός V16 90 μοιρών.

Advertisement

Ο κινητήρας V16 βελτιώνει την οδηγική εμπειρία, επιτρέποντας περισσότερο θόρυβο εισαγωγής και εξαγωγής, μια κρίσιμη πτυχή για τους ιδιοκτήτες της Bugatti που αναζητούν μια καθηλωτική και συναρπαστική εμπειρία τόσο μέσα όσο και έξω από το όχημα.

Επιπλέον, η διαμόρφωση V16 αποδείχθηκε η πιο αποτελεσματική και ελαφριά επιλογή για την επίτευξη των επιθυμητών επιπέδων απόδοσης.

Advertisement

Ιστορικά, οι κινητήρες V16 ήταν σπάνιοι σε αυτοκίνητα παραγωγής. Αξιοσημείωτα παραδείγματα είναι η Cadillac V16 του 1930 και η Cizeta Moroder V16T, από την οποία παρήχθησαν μόνο 13 μονάδες.

Η Bugatti Tourbillon, ωστόσο, είναι έτοιμη να γίνει το αυτοκίνητο V16 με τη μεγαλύτερη παραγωγή στην ιστορία, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο τόσο για την Bugatti όσο και για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Bugatti και της Cosworth είχε ως αποτέλεσμα έναν κινητήρα που όχι μόνο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις επιδόσεων, αλλά και παραμένει πιστός στην κληρονομιά της Bugatti για τη δημιουργία εξαιρετικών, μοναδικών οχημάτων.

Advertisement

Ο κινητήρας V16 της Tourbillon αποτελεί απόδειξη της καινοτόμου μηχανικής και της επιδίωξης της αυτοκινητιστικής αριστείας.