Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf R με 333 άλογα!

Ελλάδα 10:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf R με 333 άλογα!

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf R με 333 άλογα!

ΝΕΑ

Οι θερμικοί κινητήρες δεν έχουν παραδώσει ακόμα τα όπλα και -ευτυχώς- βγαίνουν ακόμα αυτοκίνητα με χαρακτήρα και οδηγικές προκλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen παρουσίασε τα ανανεωμένα Golf R και Golf R Variant, συνδυάζοντας βελτιωμένες επιδόσεις με ανανεωμένο στυλ και προηγμένη τεχνολογία.

Κορυφαίο στοιχείο του νέου μοντέλου είναι ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων που αποδίδει πλέον 333 ίππους, μια αξιοσημείωτη αύξηση που το τοποθετεί ως ισχυρό ανταγωνιστή στην κατηγορία του.

Εξωτερικά, το νέο Golf R διαθέτει νέο εμπρός μέρος με βελτιωμένους προβολείς και φωτιζόμενο λογότυπο της Volkswagen, προσδίδοντάς του μια πιο μοντέρνα και επιθετική εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Ο ανανεωμένος σχεδιασμός του προφυλακτήρα ενισχύει αυτή την επιθετική στάση. Πρόσθετες εξωτερικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν ματ χρωμιωμένους καθρέφτες, σπορ πλευρικές ποδιές και επιλογή ζαντών 18 ή 19 ιντσών.

Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι εξοπλισμένο με νέα πίσω φώτα, έναν γυαλιστερό μαύρο διαχύτη και ένα χαρακτηριστικό σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις που έχει ρυθμιστεί ακουστικά για να προσφέρει μια σπορ αίσθηση.

Τα προαιρετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών της Warmenau, οι οποίες είναι 20% ελαφρύτερες από τις παραδοσιακές ζάντες, βελτιώνοντας την ψύξη των φρένων και μειώνοντας τη μη αναρτώμενη μάζα.

Advertisement

Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν εξάτμιση τιτανίου Akrapovič, βελτιωμένους προβολείς IQ.LIGHT LED matrix και πίσω φώτα 3D LED.

Το Golf R Black Edition προσφέρει πρόσθετες στιλιστικές επιλογές με φιμέ προβολείς, σκούρα λογότυπα, μαύρους τροχούς, δαγκάνες φρένων και απολήξεις εξάτμισης, μαζί με ένα στάνταρ πακέτο επιδόσεων.

Advertisement

Στο εσωτερικό, το Golf R διαθέτει ένα νέο σύστημα infotainment 12,9 ιντσών με βελτιωμένα γραφικά και βελτιωμένη δομή μενού.

Οι οδηγοί θα επωφεληθούν επίσης από έναν βελτιωμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών με οθόνες G-meter και GPS lap timer, ειδικά για τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με το πακέτο Performance.

Οι εσωτερικές αναβαθμίσεις συνεχίζονται με βελτιωμένα χειριστήρια κλιματισμού, ένα σπορ τιμόνι με βελτιστοποιημένα πλήκτρα, έναν φωνητικό βοηθό IDA και πρόσβαση στο ChatGPT.

Advertisement

Τα σπορ καθίσματα, η επένδυση από ανθρακονήματα, οι μπλε πινελιές, τα πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι και το σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος 30 χρωμάτων ολοκληρώνουν τις βελτιώσεις στο εσωτερικό.

Το Golf R του 2025 επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα και φτάνει σε τελική ταχύτητα έως και 270 χλμ/ώρα με το πακέτο Performance.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη ξεκινούν τον Ιούνιο σε τιμές που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.