Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα, πανίσχυρη BMW M5 (+βίντεο)

Ελλάδα 16:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα, πανίσχυρη BMW M5 (+βίντεο)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα, πανίσχυρη BMW M5 (+βίντεο)

ΝΕΑ

Η πρώτη της εμφάνιση θα γίνει στο Goodwood Festival of Speed.

Advertisement
Advertisement

Η BMW παρουσίασε διαδικτυακά τη νέα M5, η οποία είναι και η πρώτη plug-in υβριδική στην ιστορία του μοντέλου.

Όπως συνηθίζεται η κορυφαία και πιο σπορ 5άρα ξεχωρίζει από τις στάνταρ εκδόσεις του μοντέλου χάρη στους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, τα φουσκωμένα φτερά και τα τονισμένα μαρσπιέ της, ενώ δεν λείπουν και τα λογότυπα M5 στην πίσω κολώνα. Που είναι τοποθετημένα ακριβώς στο Hofmeister Knick, το «σπάσιμο» που χαρακτηρίζει όλα τα σεντάν της μάρκας.

Αντίστοιχης λογικής αλλαγές υπάρχουν και στο πολυτελές εσωτερικό, προκειμένου να τονιστεί ακόμα περισσότερο ο σπορ χαρακτήρας, ενώ ο πίνακας οργάνων διαθέτει ειδικές για την M5 λειτουργίες και διαμορφώσεις.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές δυνατότητες ρύθμισης των χαρακτηριστικών λειτουργίας του κινητήρα, της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης, των φρένων αλλά και της τετρακίνησης M xDrive μέσω μπουτόν από τον οδηγό.

Ο οποίος μπορεί να επιλέξει τόσο την μετάδοση της κίνησης αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, όσο και το Launch Control αν διατηρήσει την τετρακίνηση.

Κάτω από το μακρύ καπό υπάρχει το σύστημα πρόωσης M Hybrid. Που αποτελείται από τον V8 των 4.400 κυβικών της BMW που αποδίδει 585 ίππους και 750 Nm, έναν ηλεκτροκινητήρα 197 ίππων και 250 Nm -στιγμιαία η ροπή του μπορεί να φτάσει και τα 450 Nm- και μια μπαταρία 18,6 kWh.

Advertisement

Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 727 ίππους και τα 1.000 Nm, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,5 δεύτερα, η τελική ταχύτητα με το προαιρετικό πακέτο M Driver’s ανέρχεται σε 305 χλμ./ώρα (αλλιώς περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα).

Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει μέχρι και τα 69 χιλιόμετρα. Όσο για τη φόρτιση της μπαταρίας γίνεται μέχρι και με 7,4 kW σε εναλλασσόμενο ρεύμα.

Advertisement

Η ανάρτηση έχει δεχθεί φυσικά τις περιποιήσεις του τμήματος Μ της BMW, ενώ υπάρχει και τετραδιεύθυνση, με τη μέγιστη γωνία κλίσης των πίσω τροχούς να φτάνει τις 1,5 μοίρες.  

Η έναρξη της παραγωγής της νέας BMW M5 θα γίνει τον Ιούλιο, ενώ οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο.