Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Bentley Continental GT με 782 ίππους!

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Bentley Continental GT με 782 ίππους!

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Bentley Continental GT με 782 ίππους!

ΝΕΑ

Η νέα Bentley Contintental GT γίνεται plug-in υβριδική, αποκτά περισσότερο στιλ και πολυτέλεια και εκρηκτικές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Οι Bentley Continental GT και GTC τέταρτης γενιάς έκαναν το ντεμπούτο τους, επιδεικνύοντας μοναδικό στυλ, προηγμένη τεχνολογία και ένα ισχυρό νέο υβριδικό σύστημα κίνησης plug in hybrid.

Αυτή η νέα διάταξη PHEV συνδυάζει έναν κινητήρα V8 twin-turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας 782 ίππους και 1.000 Nm ροπής.

Ο κινητήρας V8 twin-turbo αποδίδει 600 ίππους, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας προσθέτει 190 ίππους, με αποτέλεσμα η συνδυασμένη ισχύς να ανταγωνίζεται την Porsche Panamera Turbo E-Hybrid.

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία των 25,9 kWh παρέχει αυτονομία 80 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα και μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 2 ώρες και 45 λεπτά χρησιμοποιώντας ρεύμα στα 11 kW.

Αυτό το σύστημα κίνησης ξεπερνά ακόμα και την απόδοση των απερχόμενων μη ηλεκτροκίνητων κινητήρων V8 και W12.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός της νέας Continental GT διατηρεί τα χαρακτηριστικά στιλιστικά στοιχεία της Bentley, υιοθετώντας παράλληλα μια πιο κομψή και μοντέρνα εμφάνιση.

Advertisement

Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η νέα διάταξη προβολέων LED, η οποία αντικαθιστά τη διάταξη τεσσάρων προβολέων των προκατόχων της.

Εμπνευσμένο από τη μοναδική Bentley Batur, το μπροστινό τμήμα διαθέτει μεγαλύτερους προβολείς, μικρότερη μάσκα και αναθεωρημένες εισαγωγές στον προφυλακτήρα.

Advertisement

Το προφίλ έχει απλοποιηθεί, παραλείποντας τις τονισμένες πλευρικές γρίλιες, ενώ το πίσω μέρος διαθέτει επιμήκη πίσω φώτα με LED που μοιάζουν με κοσμήματα.

Παρά τις αναβαθμίσεις αυτές, το μοντέλο διατηρεί τον αναγνωρίσιμο χαρακτήρα της Bentley με τα μυώδη φτερά και τις έντονες καμπύλες.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα διατηρείται σε μεγάλο βαθμό από την τρίτη γενιά, διαθέτοντας υψηλής ποιότητας υλικά και προηγμένη τεχνολογία.

Advertisement

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν βελτιωμένη ηχομόνωση και ένα πιο εξελιγμένο σύστημα infotainment που υποστηρίζει ασύρματη συνδεσιμότητα και over-the-air ενημερώσεις.

Για όσους αναζητούν περαιτέρω παραμετροποίηση, το τμήμα Mulliner της Bentley προσφέρει μια σειρά από εξατομικευμένες επιλογές.

Στα μηχανικά μέρη, η νέα Continental GT διαθέτει ένα σύστημα τετρακίνησης με σύστημα torque vectoring και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα.

Η ρύθμιση του πλαισίου περιλαμβάνει σύστημα ενεργών αντιστρεπτικών ράβδων, αερανάρτηση με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και τετραδιεύθυνση.

Παρά την αύξηση του βάρους κατά 192 κιλά σε σχέση με τον προκάτοχό της, η Continental GT επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και φτάνει την τελική ταχύτητα των 335 χλμ/ώρα.

Το cabrio GTC επιτυγχάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 285 χλμ/ώρα.

Η παραγωγή των νέων Continental GT και GTC θα ξεκινήσει στο κεντρικό εργοστάσιο της Bentley στο Crewe, με τις παραδόσεις να αρχίζουν το τρίτο τρίμηνο του 2024. Λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές θα ανακοινωθούν αργότερα.