Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Και η Παραγουάη στο πρόγραμμα του 2025

Ελλάδα 10:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Και η Παραγουάη στο πρόγραμμα του 2025

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Και η Παραγουάη στο πρόγραμμα του 2025

ΑΓΩΝΕΣ

Η Παραγουάη θα φιλοξενήσει του χρόνου για πρώτη φορά αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ, έπειτα από πολυετή συμφωνία που υπέγραψε με την διοργανώτρια αρχή.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση έγινε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε από τον πρόεδρο της χώρας, Σαντιάγο Πένια. «Η Παραγουάη είναι μία μεγάλη χώρα και βρίσκεται σε μία περίοδο κατά την οποία επιθυμεί να φιλοξενεί events παγκόσμιου βεληνεκούς» δήλωσε ο Πένια.

Ο αγώνας θα είναι ο δεύτερος που θα διεξαχθεί του χρόνου στην Λατινική Αμερική, με το Ράλλυ Χιλής. Το WRC έχει αποφασίσει να μεγαλώσει το καλεντάρι του τα επόμενα χρόνια προσθέτοντας αγώνες. Ένας από αυτούς θα είναι και το Ράλλυ Παραγουάης ενώ νωρίτερα φέτος είχε ανακοινωθεί και η επιστροφή του πρωταθλήματος στην Ισπανία με το Ράλλυ Κανάριων Νήσων.

Ο Σάιμον Λάρκιν, επικεφαλής διευθυντής διοργανώσεων του WRC, δήλωσε: «Ήμασταν σε συζητήσεις με την Παραγουάη εδώ και αρκετά χρόνια. Χαίρομαι που τελικά επετεύχθη συμφωνία» Αρκετοί Παραγουανοί οδηγοί έχουν συμμετάσχει σε αγώνες Ράλλυ τα προηγούμενα χρόνια. Οι Σάμπα, Ζαλντιβάρ και Ντομίνγκεζ είναι οι πιο επιφανείς από αυτούς.

Advertisement
Advertisement

Την απόφαση για αγώνα στην Παραγουάη χαιρέτησε και ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ μπεν Σουλαγιέμ. «Είναι μία φανταστική ευκαιρία ώστε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλλυ να διευρύνει τους ορίζοντές του» δήλωσε ο Σουλαγιέμ.