Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To hypercar της Bertone… καίει σκουπίδια!

Ελλάδα 10:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To hypercar της Bertone… καίει σκουπίδια!

ΝΕΑ

To hypercar της Bertone… καίει σκουπίδια!

ΝΕΑ

Η εμβληματική ιταλική εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει μόλις 33 μονάδες απ’ αυτό το τρελό υπεραυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Το GB110 τροφοδοτείται από έναν διπλό υπερτροφοδοτούμενο V10 5,2 λίτρων που αποδίδει 1.085 ίππους, αλλά το μυστικό της… τρέλας, πέραν του αμαξώματος που δεν μοιάζει με κανένα στην αγορά, είναι άλλο.

Η Bertone ισχυρίζεται ότι το GB110 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων που καταναλώνει συνθετικά καύσιμα από πλαστικά απόβλητα! Σε συνεργασία με την Select Fuel, η εταιρεία έχει αναπτύξει πατενταρισμένη τεχνολογία για τη μετατροπή πολυανθρακικών υλικών σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Θέλοντας να γιορτάσει την 110η επέτειο, η εμβληματική ιταλική εταιρεία σχεδιασμού, παρουσίασε το εκπληκτικό αυτό project, στο πλαίσιο του Top Marques Monaco, παρότι στις αρχές του έτους είχε κάνει μια μικρή προεπισκόπηση. Η Bertone ισχυρίζεται ότι το GB110 έχει βαθιές επιρροές από σύγχρονο υπεραυτοκίνητο, χωρίς να το κατονομάζει. Εικάζεται και λόγω του κινητήρα, ότι πρόκειται για τη Lamborghini Huracan.

Advertisement
Advertisement

Καίγοντας… πλαστικά απόβλητα και χάρτη στο μοναδικό και ιδιαιτέρως ελκυστικό σχεδιασμό του, το επερχόμενο μοντέλο της Bertone, θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα και να αναπτύσσει τελική ταχύτητα 386 χλμ./ώρα!