Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φωτιά και λαύρα η τιμή της Mustang GTD

Ελλάδα 12:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φωτιά και λαύρα η τιμή της Mustang GTD

ΝΕΑ

Φωτιά και λαύρα η τιμή της Mustang GTD

ΝΕΑ

Είναι σίγουρα η πιο ξεχωριστή Mustang στην ιστορία. Αλλά είναι σίγουρα και η πιο ακριβή. Και με διαφορά.

Advertisement
Advertisement

Η Ford Motor Company αποκάλυψε την ισχυρότερη Mustang παραγωγής, τη Mustang GTD, τον Αύγουστο του 2023, υποσχόμενη αρχική τιμή γύρω στα 300,000 δολάρια για την αγορά των ΗΠΑ. Τον Μάιο του 2024, η τιμή αυξήθηκε στα 325,000 δολάρια.

Αυτές οι τιμές μπορεί να φαίνονται υπερβολικές για μία Mustang, αλλά γίνονται πιο λογικές όταν συγκριθούν με την τιμή της GTD στην Αυστρία.

Η διαδικτυακή εφαρμογή της Ford Motor Company αναφέρει τιμή από 525,500 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία, με την παραγωγή για την αγορά της ΕΕ να ξεκινά την άνοιξη του 2025.

Advertisement
Advertisement

Οι υψηλοί φόροι είναι ο κύριος λόγος για αυτή την εντυπωσιακή τιμή στην Ευρώπη. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου ο Mustang GTD κοστίζει ακριβά περιλαμβάνουν τη Νορβηγία (482.000 ευρώ), την Ολλανδία (476,800 ευρώ), την Ισπανία (398,500 ευρώ) και τη Φινλανδία (381,000 ευρώ).

Ένας λόγος για την υψηλή τιμή είναι η συνεργασία της Ford με την καναδική εταιρεία Multimatic, η οποία κατασκευάζει το ανθρακονημάτινο μονοκόκ της Aston Martin Valkyrie και το Bronco DR.

Η Mustang GTD έχει επίσης αμάξωμα από ανθρακονήματα και προαιρετικά μπροστινά και πίσω τμήματα από το ίδιο υλικό.

Advertisement

Το αεροδυναμικό πακέτο μπορεί να επιτρέψει χρόνο κάτω από 7 λεπτά στο Nürburgring, ανταγωνιζόμενη την Porsche 911 GT3 RS.