Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Polestar: Επέκταση στην Ευρώπη

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Polestar: Επέκταση στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Polestar: Επέκταση στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Στοχεύοντας να προσελκύσει νέους πελάτες, έπειτα από τη μειωμένη ζήτηση των μοντέλων της, η σουηδική μάρκα ετοιμάζεται για μεγάλο άνοιγμα το 2025.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις της Polestar είχαν φθίνουσα κλίση κατά 40% -συγκριτικά με πέρυσι- το πρώτο τρίμηνο του 2024. Γεγονός που την αναγκάζει να κινηθεί και προς άλλες αγορές, θέλοντας να προσελκύσει νέο πελατειακό κοινό, για να ανακάμψει εμπορικά.

Συγκεκριμένα, η σουηδική εταιρεία θέλει το 2025 να λανσάρει τα μοντέλα της σε επτά ακόμα αγορές. Οι οποίες θα αφορούν στη Γαλλία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ταϊλάνδη και τη Βραζιλία.

Με αυτή την επιθετική προσέγγιση, η Polestar θέλει όχι μόνο να επεκταθεί, αλλά και να ανακάμψει σε σημείο που θα μπορεί και πάλι να κλείνει καλύτερες συμφωνίες με τους μεγαλύτερους προμηθευτές του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας μπει στο «τρυπάκι» της ηλεκτροκίνησης με μεγάλη επιτυχία, η μάρκα της Volvo Cars βιώνει τώρα στο πετσί της την μικρή ζήτηση του κόσμου για EVs.

Κάτι που συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα και το βιώνουν πολλές εταιρείες που έκαναν την ηλεκτροκίνηση πανάκεια.

Ο ρυθμός ζήτησης του ευρύ κοινού για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι σαφώς χαμηλότερος από αυτόν που υπολόγιζαν αρκετές εταιρείες, με το άγχος της αυτονομίας και την αργή επέκταση των δικτύων φόρτισης να παίζουν τον κύριο ρόλο.

Advertisement

Η Polestar πάντως, αναμένει τα Polestar 3 και Polestar 4 να συνεισφέρουν στην ανάκαμψη, πριν το τέλος του 2024, ενώ στόχος της είναι η ταξινόμηση 155 – 165.000 μονάδων το 2025.