Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το οδικό έργο που δίνει πνοή στη Δυτική Αττική και όχι μόνο!

Ελλάδα 12:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το οδικό έργο που δίνει πνοή στη Δυτική Αττική και όχι μόνο!

ΝΕΑ

Το οδικό έργο που δίνει πνοή στη Δυτική Αττική και όχι μόνο!

ΝΕΑ

Από τη μία αποτελεί μια καθοριστική λύση για τις εμπορευματικές μεταφορές, από την άλλη… λυτρώνει τον Κηφισό.

Advertisement
Advertisement

Το έργο που -αν υλοποιηθεί- θα δώσει οριστική λύση στο κυκλοφοριακό κομφούζιο της Δυτικής Αττικής και όχι μόνο, βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο.

Μέσω του νέου οδικού άξονα που θα συνδέει την Ελευσίνα με τα Οινόφυτα, τα φορτία από τον λιμένα Ελευσίνας θα διακινούνται γρηγορότερα προς την Β. Ελλάδα, θα ανακουφιστεί η κυκλοφορία από τα βαρέα οχήματα στο Θριάσιο πεδίο και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, ενώ θα αποσυμφορηθεί και ο Κηφισός από τα φορτηγά.

Όσον αφορά στον εμπορικό λιμένα Ελευσίνας, απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη εμπορευματική κίνηση και προς ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι η σύνδεση των λιμενικών υποδομών με το τρένο και το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο.

Advertisement
Advertisement

«Η πρότυπη πρόταση για την χάραξη του νέου οδικού άξονα αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των εμπορικών φορτίων από τον λιμένα Ελευσίνας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνος, Απόστολος Καμαρινάκης, κληθείς να σχολιάσει σχετική αναφορά του υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, για νέο οδικό άξονα Ελευσίνας-Οινοφύτων προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κορεσμένη λεωφόρος Κηφισού.

O αυτοκινητόδρομος θα ξεκινά από την περιοχή της Ελευσίνας, σε κόμβο με την Αττική Οδό και θα καταλήγει στην περιοχή των Οινόφυτων, εκτιμάται ότι θα μπορεί να διοχετευθεί όλη η κίνηση των βαρέων οχημάτων και εμπορικών δρομολογίων (εμπορευματοκιβώτια, μεταφορές προϊόντων σε διάφορες περιοχές της χώρας κλπ).