Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Σε live δημοπρασία η βίλα του δισεκατομμυριούχου Τζον Ρόα στη Μύκονο  

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε live δημοπρασία η βίλα του δισεκατομμυριούχου Τζον Ρόα στη Μύκονο

MIRROR

Σε live δημοπρασία η βίλα του δισεκατομμυριούχου Τζον Ρόα στη Μύκονο

MIRROR

Στις 21 Ιουνίου  θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της πρώτης ζωντανής δημοπρασίας πολυτελών ακινήτων του οίκου Sotheby’s από όλο τον κόσμο η οποία θα λάβει χώρα στα γραφεία του Λονδίνου ενώ το κεντρικό ακίνητο του καταλόγου είναι η εντυπωσιακή βίλα «Silk Shadow» του δισεκατομμυριούχου Τζον Ρόα.

Advertisement
Advertisement

Μια ελληνική εξοχική κατοικία στον Άγιο Λάζαρο της Μυκόνου φιγουράρει στον κατάλογο του οίκου Sotheby’s ως το κεντρικό ακίνητο στην ιστορική ζωντανή δημοπρασία που ήδη πραγματοποιείται και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Ιουνίου.

Είναι η πρώτη live δημοπρασία πολυτελών ακινήτων στην Ευρώπη που διοργανώνει στην ιστορία του ο γνωστός οίκος, από το 1744 που ιδρύθηκε και σε αυτήν περιλαμβάνονται κατοικίες απο διάφορες χώρες του κόσμου.

Ανάμεσα σε αυτές δεσπόζει η εντυπωσιακή Μυκονιάτικη βίλα που ανήκει στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζον Ρόα, η οποία βρίσκεται στον Άγιο Λάζαρο.

Advertisement
Advertisement

«Καρφωμένη» θαρρείς στον βράχο, διαθέτει εκπληκτική θέα και ανέσεις, ενώ ήταν το καταφύγιο του Ρόα από το 2017, όταν την αγόρασε για να χαλαρώνει στο νησί των ανέμων μαζί με φίλους του.

Είχε αποφασίσει να την δώσει απο πέρυσι αλλά οι προσφορές που του έγιναν δεν τον ικανοποίησαν και έτσι αποφάσισε να την πουλήσει μέσω του Sotheby’s, στην πρώτη live δημοπρασία πολυτελών ακινήτων που διοργανώνει ο γνωστός οίκος από τότε που ξεκίνησε την λειτουργία του.

Πρώτη φορά ζωντανά

Advertisement

Στις 30 Μαΐου στα γραφεία των Sotheby’s στο νούμερο 34-35 της New Bond το σφυρί του δημοπράτη άρχισε να κουνιέται στις επτά και μισή το απόγευμα αλλά ακόμη δεν έχει κατέβει για κάποια ακίνητα.

Οι προσφορές αυτών που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις πολυτελείς κατοικίες σε διάφορες χώρες του κόσμου, οι οποίες πωλούνται πρώτη φορά σε ζωντανή δημοπρασία των Sotheby’s που αφορά ακίνητα ήταν αρκετές.

Advertisement

Οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι τις υπέβαλλαν στις 24 Μαΐου, αφού πρώτα είχαν καταθέσει εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ και είχαν προσκομίσει βεβαίωσης χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που βεβαίωνε τη δυνατότητα εξόφλησης του τελικού τιμήματος αγοράς του ακινήτου.

Η συγκεκριμένη δημοπρασία πραγματοποιείται από την Consierge Auctions θυγατρική εταιρία του οίκου Sotheby’s. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εταιρία δημοπρασιών πολυτελών ακινήτων στον κόσμο, η οποία εξαγοράστηκε το 2022 από τον γνωστό οίκο, ενώ το ποσοστό των ακινήτων που πωλούνται σε κάθε δημοπρασία της, ξεπερνάει το 90%.

Στην συγκεκριμένη δημοπρατούνται luxury κατοικίες στο Χονγκ Κονγκ, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και στη Μύκονο με την βίλα «Silk Shadow» στον Άγιο Λάζαρο την οποία η εταιρεία προτάσσει δυνατά ως το κεντρικό ακίνητο στον κατάλογο που απεστάλη στους ενδιαφερόμενους.

Advertisement

Ονειρική βίλα

H «Silk Shadow» διαθέτει μια απίστευτη θέα στη θάλασσα προσφέροντας ταυτόχρονα την απόλυτη ιδιωτικότητα που προσφέρει μια απομονωμένη χερσόνησος.

Διαθέτοντας ένα τέτοιο αβαντάζ είναι εύκολο για τους τυχερούς ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές να περάσουνε μια ολόκληρη μέρα απολαμβάνοντας την    εκπληκτική ατμόσφαιρα στη βεράντα, χαλαρώνοντας στην πισίνα και απολαμβάνοντας ένα δείπνο κάτω από τα αστέρια.

Βρίσκεται μέσα ένα οικόπεδο οχτώ στρεμμάτων στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου, εκτείνεται σε πεντακόσια είκοσι τ.μ. κυρίαρχο χρώμα είναι το άσπρο και στους εξωτερικούς χώρους η πέτρα.

Απλοί, γήινοι τόνοι, τονισμένοι από πιτσιλιές ασπρόμαυρου, δημιουργούν μια χαλαρωτική αίσθηση σε όλο το εσωτερικό του καταλύματος. Από τα χειροποίητα έπιπλα κατά παραγγελία μέχρι τα άψογα υλικά και φινιρίσματα, η  συγκεκριμένη βίλα ξεχωρίζει ανάμεσα στα πιο αξιόλογα ακίνητα της Μυκόνου.

Η κατοικία περιλαμβάνει οχτώ κρεβατοκάμαρες, εννιά μπάνια, ξενώνα, τζακούζι, μια πανέμορφη πισίνα και  μεγάλες γυάλινες πόρτες  με φοβερή θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Ο ανοιχτός σχεδιασμός της προωθεί μια ατμόσφαιρα ελευθερίας  για τους ιδιοκτήτες και τους καλεσμένους της οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν τη θέα από το τραπέζι του δείπνου ή τον καναπέ του σαλονιού.

Υπάρχει η εσωτερική επίσημη τραπεζαρία, με μινιμαλιστικό αλλά επιβλητικό σχέδιο τραπεζιού και ακολουθεί άλλη μια στον ανοιχτό χώρο όπου μπορούν να δειπνήσουν δέκα άτομα.

Η «Silk Shadow» είναι πολύ κοντά τόσο στην κοσμοπολίτικη Ψαρού, όσο και στην Χώρα της Μυκόνου ενώ τα τελευταία χρόνια νοικιάζεται κατά περιόδους από τον μέχρι τώρα ιδιοκτήτη της Τζον Ρόα.

Η τιμή για τον μήνα Ιούνιο είναι 28.000 ευρώ την εβδομάδα ενώ για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο το τίμημα εκτοξεύεται στις 38.000 ευρώ για πελάτες με σαφώς υψηλά εισοδηματικά κριτήρια.

Ο Κροίσος της τεχνολογίας

Στον Τζον Ρόα δεν χαρίστηκε τίποτε στη ζωή. Γιος μεταναστών μεγάλωσε σε μια φτωχογειτονιά του Ντιτρόιτ, στο σχολείο ήταν ένας μέτριος μαθητής που διάβαζε ίσα-ίσα για να περάσει, αλλά διέθετε από μικρός ένα μυαλό ξυράφι, όπως συμβαίνει με  πολλές ιδιοφυΐες.

Το 1981 ήταν μόλις έντεκα ετών όταν άρχισε να μαθαίνει τα πάντα γύρω από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα προγράμματά τους, με ρυθμούς εξωπραγματικούς για ένα παιδί.

Τρία χρόνια μετά έστησε την πρώτη δική του εταιρία που επιδιόρθωνε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, την ίδια στιγμή που οι συμμαθητές του έπαιζαν μπάσκετ ή αμερικάνικο ποδόσφαιρο.

«Πραγματικά μου άρεσε να ασχολούμαι με κάτι για οποίο είχα μεγάλο πάθος» είπε χρόνια μετά στο Buisiness Insider επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «έχασα πολλά από τα εφηβικά μου χρόνια και την μαθητική ζωή γι’ αυτό τον σκοπό».

Την στιγμή που όλοι οι έφηβοι και οι φοιτητές ήθελαν να γίνουν o επόμενος Μάικλ Τζόρνταν αυτός θαύμαζε τον Μπιλ Γκέιτς, τον Στιβ Τζομπς και τον Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ως ένα πολλά υποσχόμενο μυαλό που ήθελε να καινοτομήσει στον χώρο της πληροφορικής, ο Ρόα μετακόμισε στο Λος Άντζελες και άρχισε να δραστηριοποιείται στήνοντας αρχικά μια εταιρία μάρκετινγκ για τα video games.

Ακολούθησε το Σικάγο και μια διαφημιστική εταιρία τεχνολογίας, όμως σύντομα άρχισαν να συσσωρεύονται τα πρώτα χρέη για τον φιλόδοξο νεαρό, που στα είκοσι έξι του χρόνια, χρώσταγε ήδη 200.000 δολάρια.

Το τζάκποτ με την AKTA και το Santanna

Μέχρι το 2006 ο Τζον Ρόα είχε ιδρύσει έξι εταιρίες τεχνολογίας που δεν πήγαιναν καλά, είχε συσσωρεύσει χρέη και το μέλλον του φάνταζε δυσοίωνο, μέχρι την στιγμή που χτύπησε το τζάκποτ, ιδρύοντας την AKTA.

Ήταν μια εταιρία που θα παρείχε πρωτοποριακή τεχνογνωσία στον σχεδιασμό και όπως είπε ο ίδιος η ιδέα του ήρθε από μια ομολογουμένως επιφανειακή γνώση του σχεδιασμού της εμπειρίας του χρήστη.

Καθώς οι επιχειρήσεις ζητούσαν συχνά την συμβουλή του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, ο Ρόα συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να πουλήσει αυτές τις συμβουλές ως υπηρεσία και αυτό έκανε.

Η επιτυχία ήταν τεράστια για την AKTA αλλά η πίεση και το άγχος άρχισαν να επισκέπτονται καθημερινά τον Ρόα που ξεκίνησε μια δική του εσωτερική πάλη.

«Είχα ελάχιστα προσόντα για να ξεκινήσω κάτι τέτοιο. Δεν είμαι σχεδιαστής είμαι τεχνολόγος και ένιωσα ότι θα με έπιαναν σε ένα ψέμα και εκεί άρχισα να το χάνω».

Η κατάθλιψη, το άγχος και οι κρίσεις πανικού τον επισκέπτονται καθημερινά και αυτός όπως δήλωσε στρέφεται όπου μπορεί να χαθεί για λίγο, είτε αυτό είναι τα ναρκωτικά είτε τα πάρτι, «οτιδήποτε μπορεί να σε αποσπάσει από αυτό που κάνεις κάθε μέρα».

Όταν το 2014 η AKTA συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογικές start up της Αμερικής, η Saleforce από την Silicon Valley προσεγγίζει τον Ρόα για να την πουλήσει.

Οι σκληρές διαπραγματεύσεις σε συνδυασμό με την κακή ψυχολογική του κατάσταση τον έφεραν στα πρόθυρα της παράνοιας μέχρι να ολοκληρωθεί το deal.

Μέχρι σήμερα δεν έγινε γνωστό το ποσό που εισέπραξε ο ευφυής επιχειρηματίας λόγω της συμφωνίας εμπιστευτικότητας που υπέγραψε με την Saleforce.

Φήμες και εικασίες έκαναν λόγο για δεκάδες η εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, όμως ακόμη και σήμερα μόνο ο ίδιος γνωρίζει τι μπήκε στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η Μύκονος έγινε μια από τις μεγάλες του αγάπες, γι’ αυτό και αποφάσισε να επενδύσει αρχικά αγοράζοντας την βίλα «Silk Shadow» και αργότερα όταν μπήκε μέτοχος στο beach club Santanna με ποσοστό 2%, το οποίο πούλησε μετά από ένα χρόνο.

Τώρα θέλει να πουλήσει και την «Silk Shadow» μέσω της live δημοπρασίας των Sotheby’s ευελπιστώντας ότι το τελικό τίμημα θα είναι πολύ κοντά στα 7.000.000 ευρώ που επιθυμεί να εισπράξει για την ονειρική του βίλα.