Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αττική Οδός: Πότε η τιμή των διοδίων θα πέσει στα 2,50 ευρώ;

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αττική Οδός: Πότε η τιμή των διοδίων θα πέσει στα 2,50 ευρώ;

ΝΕΑ

Αττική Οδός: Πότε η τιμή των διοδίων θα πέσει στα 2,50 ευρώ;

ΝΕΑ

Η διαδικασία για την παραχώρηση της Αττικής Οδού, θα φέρει μείωση στο αντίτιμο των διοδίων.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίστροφη μέτρηση μπαίνει η διαδικασία για την παραχώρηση της Αττικής Οδού, καθώς μένουν μόλις 4 μήνες για να ολοκληρωθεί η υφιστάμενη σύμβαση. Για τη μετάβαση, όμως στη νέα παραχώρηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ φαίνεται πως θα χρειαστεί ένα διάστημα.

Την περασμένη Παρασκευή (14/6) από το βήμα του 1ου συνεδρίου του ΤΜΕΔΕ, ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να επεκταθεί περαιτέρω η τρέχουσα σύμβαση.

Αυτό που φαίνεται πως εξετάζεται πλέον ως ρεαλιστικό σενάριο, είναι να δοθεί η λειτουργία και μόνο στον σημερινό παραχωρησιούχο με τα έσοδα, όπως είπε ο κ. Ταχιάος, να κατευθύνονται στο Δημόσιο. Ουσιαστικά θα υπάρχει δηλαδή μια μεταβατική περίοδος, χωρίς να υπάρχει παραχώρηση στην Αττική Οδό, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ.

Advertisement
Advertisement

Το επόμενο ερώτημα είναι πότε θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός; όπως όλα δείχνουν θα χρειαστούν κάποιοι μήνες μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να αλλάξει χέρια ο αστικός αυτοκινητόδρομος της Αθήνας και να περάσει στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Όπως προβλέπεται θα πρέπει να έχουμε μια σειρά από βήματα.

Όπως όλα δείχνουν πάντως η νέα σύμβαση παραχώρησης θα ενεργοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2025. Οι χρήστες του δρόμου στο μεσοδιάστημα δεν θα δουν κάποια διαφορά, όταν όμως ενεργοποιηθεί η νέα περίοδος παραχώρησης, τότε θα δουν το αντίτιμο των διοδίων, από 2,80 που είναι σήμερα, να πέφτει στα 2,50 ευρώ που προβλέπει η νέα σύμβαση.