Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μυστήριο καλύπτει την φωτιά του Koenigsegg στην Αττική Οδό

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μυστήριο καλύπτει την φωτιά του Koenigsegg στην Αττική Οδό

ΝΕΑ

Μυστήριο καλύπτει την φωτιά του Koenigsegg στην Αττική Οδό

ΝΕΑ

Το πανάκριβο hypercar των 3,2 εκατομμυρίων ευρώ δεν έχει αφήσει πίσω του κάποιο σημάδι για το πως ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Advertisement
Advertisement

Η φωτιά στο Koenigsegg Jesko το Σάββατο το πρωί στην Αττική Οδό έχει γίνει παγκόσμια είδηση στα μεγάλα sites του εξωτερικού. Και όχι άδικα, μιας και μιλάμε για ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα του κόσμου.

Η Koenigsegg θα κατασκευάσει μόνο 125 Jesko, με ετήσια παραγωγή 40-50 αυτοκινήτων. Αλλά τώρα υπάρχει ένα λιγότερο στον κόσμο, καθώς ένα από αυτά έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα λιωμένου μετάλλου και ανθρακονημάτων.

Το αυτοκίνητο συμμετείχε στο 6to6 Motor Europe Tour. Η διαδρομή παίρνει τους οδηγούς από την Αθήνα στο Μονακό μέσω Αλβανίας, Κροατίας και Ιταλίας.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, τα προάστια της Αθήνας ήταν το τελευταίο σημείο που έφτασε το Jesko. Ξαφνικά τυλίχθηκε στις φλόγες, και το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι επιβάτες ήταν να βγουν γρήγορα από το όχημα για να σώσουν τη ζωή τους.

Το μοντέλο φέρεται να κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα όταν ξέσπασε η φωτιά, μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη της διαδρομής από ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ενδέχεται η υψηλή θερμοκρασία στην ελληνική πρωτεύουσα να συνέβαλε στο περιστατικό, αλλά δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Advertisement

Να θυμίσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες η Αθήνα είχε πολύ υψηλές θερμοκρασίες που είχαν διατηρηθεί και το Σάββατο, ξεπερνώντας τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Το Jesko ήταν ολοκαίνουργιο, έχοντας διανύσει μόλις 200 χιλιόμετρα πριν τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά.

Advertisement

Μηχανικοί της Koenigsegg φέρονται να ταξίδεψαν από τη Σουηδία στην Ελλάδα για να ανακτήσουν το Jesko.

Η έρευνα που διενεργείται από τον κατασκευαστή υπεραυτοκινήτων, καθώς και μία άλλη που διενεργείται από την ελληνική αστυνομία, προσπαθούν να εξακριβώσουν τι συνέβη.

Η ασφάλεια πιθανότατα θα καλύψει τη ζημιά, αλλά η θέα παραμένει απογοητευτική. Έτσι, 3,8 εκατομμύρια ευρώ έγιναν στάχτη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Advertisement

Τόσο φέρεται να πλήρωσε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου με όλα τα εξτρά που είχε βάλει επάνω στο εντυπωσιακό hypercar.

Η άμορφη μάζα μετάλλου που βλέπουμε διέθετε το πακέτο ανθρακονημάτων αξίας 400.000 ευρώ και διακοσμητικά στοιχεία 24 καρατίων χρυσού.

Τώρα, πιθανότατα χρειάστηκαν πλαστικές σακούλες για να μεταφέρουν ό,τι απέμεινε από αυτό. Ή μια σκούπα για να μαζέψουν όλα τα λιωμένα κομμάτια γιατί αυτό το αυτοκίνητο είναι πέραν επισκευής.