Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

24 ώρες Le Mans: Μπροστά η Toyota (+video)

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

24 ώρες Le Mans: Μπροστά η Toyota (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

24 ώρες Le Mans: Μπροστά η Toyota (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Με λιγότερες από 7 ώρες να απομένουν, το Toyota GR #8 έχει την πρωτοπορία έπειτα από το νυχτερινό σκέλος που επηρεάστηκε από βροχόπτωση. Όμως η Porsche #6 είναι κοντά.

Advertisement
Advertisement

Η νύχτα είχε βρει την AF Corse #83 του Ρόμπερτ Κούμπιτσα στην πρωτοπορία του αγώνα. Ωστόσο στον Πολωνό επιβλήθηκε ποινή 30 δευτερολέπτων για την επαφή του με την BMW #15 και αυτό κόστισε στην 499P την πρώτη θέση.

Η κατάσταση περιπλέχθηκε ακόμη περισσότερο από την εμφάνιση της βροχής κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έπειτα από αρκετές ανατροπές και περιόδους αυτοκινήτου ασφαλείας, το Toyota #8 βγήκε μπροστά με την Porsche #6 πολύ κοντά του. Η μεταξύ τους διαφορά κυμαινόταν συνήθως γύρω από τα 2 δευτερόλεπτα.

Η Ferrari #50 είναι στην τρίτη θέση, ακόμη 24 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Τέταρτη είναι η AF Corse #83 με την Cadillac #2 πίσω της.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας εισέρχεται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο του. Με τον ήλιο να κάνει την εμφάνισή του, οι ομάδες πρέπει να βρουν την κατάλληλη στιγμή για το πέρασμα στα slicks. Όλοι οι οδηγοί είχαν επιλέξει στα τελευταία τους pit-stops να κρατήσουν τα βρόχινα ελαστικά, καθώς η πίστα ήταν ακόμη αρκετά βρεγμένη.

Ωστόσο η πίστα στεγνώνει γρήγορα και στα περισσότερα σημεία της έχει σχηματιστεί η γνωστή στεγνή λωρίδα στην αγωνιστική γραμμή. Υπάρχουν, βέβαια, δύο ζητήματα. Από τη μία τα slicks θέλουν ιδιαίτερη προσοχή μέχρι να πιάσουν θερμοκρασία λειτουργίας σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες.

Από την άλλη η πίστα είναι ακόμη βρεγμένη εκτός της αγωνιστικής γραμμής. Και το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά. Θα καταφέρει η Toyota να μείνει μπροστά μέχρι τέλους; Ή μήπως οι Porsche και Ferrari που ακολουθούν θα κάνουν την ανατροπή;