Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

24 ώρες Le Mans: Η Ferrari στην πρωτοπορία (+video)

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

24 ώρες Le Mans: Η Ferrari στην πρωτοπορία (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

24 ώρες Le Mans: Η Ferrari στην πρωτοπορία (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η ιδιωτική συμμετοχή της AF Corse με την Ferrari 499P εξακολουθεί να προηγείται στο Le Mans έπειτα από 7 ώρες αγώνα. Από κοντά η Porsche Penske #5 και το Toyota GR #8.

Advertisement
Advertisement

Η 499P με τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα, αυτή τη στιγμή, στο τιμόνι διατηρεί βραχεία κεφαλή έναντι των δύο άλλων αγωνιστικών. Έπειτα από επτά ώρες αγώνα -μέρος του οποίου διεξήχθη στο βρεγμένο- η Ferrari #81 έχει καταφέρει να αποφύγει γενικά τις κακοτοπιές.

Και γράφουμε γενικά επειδή λίγα λεπτά πριν την συμπλήρωση 7 ωρών, ο Κούμπιτσα είχε επαφή με την ΒΜW #15. Η δεύτερη βγήκε εκτός πίστας και έθεσε τον αγώνα σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Το συμβάν εξετάζεται από τους αγωνοδίκες και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το εάν επιβληθεί κάποια ποινή στην προπορευόμενη Ferrari.

Σε μία τέτοια περίπτωση το πλήγμα θα ήταν μεγάλο. Βλέπετε η Porsche #5 είναι μόλις 5 δευτερόλεπτα πίσω της, ενώ 1 δευτερόλεπτο ακόμη πιο πίσω είναι το Toyota GR #8. Τα επόμενα 10 αγωνιστικά βρίσκονται στον ίδιο γύρο με την προπορευόμενη τριάδα.

Advertisement
Advertisement

Όμως οι διαφορές τους από την κορυφή είναι αρκετά μεγαλύτερες. Στο δεύτερο γκρουπ προηγείται η εργοστασιακή Ferrari #50 με τον Νίλσεν να την οδηγεί στο τρέχον stint. Πίσω της η Porsche Penske #6, η Cadillac #2 και η δεύτερη εργοστασιακή Ferrari #51.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 7 ωρών η βροχή υποχώρησε και οι περισσότερες ομάδες επέλεξαν να περάσουν ξανά στα slicks. Στην κατηγορία LMP2 προηγείται η Oreca-Gibson 07 της Cool Racing. Στην LMGT3 πρώτη είναι η Porsche 911 GT3 R της Manthey Purerxcing.