Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το υπέροχο Mazda MX-5 χάνει μόνο από τον… πληθωρισμό!

Ελλάδα 11:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το υπέροχο Mazda MX-5 χάνει μόνο από τον… πληθωρισμό!

ΝΕΑ

Αυτό το υπέροχο Mazda MX-5 χάνει μόνο από τον… πληθωρισμό!

ΝΕΑ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσεις ένα Miata πρώτης γενιάς, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 61…

Advertisement
Advertisement

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποια αυτοκίνητα είναι σαν το «παλιό, καλό κρασί». Είναι, επίσης, αδιαμφισβήτητο, ότι ένα καλοδιατηρημένο Mazda MX-5, πρώτης γενιάς, όχι απλώς ανήκει σε αυτή την κατηγορία, αλλά θα γινόταν ανάρπαστο, βγαίνοντας στο «σφυρί», είτε σε αγγελία, είτε σε διαδικτυακή πύλη όπως το αμερικανικό Bring A Trailer.

Αλλά πρέπει να είσαι πολύ… μερακλής και σίγουρα εύρωστος οικονομικά, για να ξοδέψεις 40.500 δολάρια, για ένα αυτοκίνητο που αισίως διανύει το 34ο έτος ηλικίας. Ή να υπάρχει κάποια λεπτομέρεια, που να το κάνει μοναδικό. Ε, λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει!

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αυτό το Classic Red MX-5, με τη μεταλλική οροφή στο χρώμα του αμαξώματος, έχει διανύσει μόλις 61 χιλιόμετρα, όλα αυτά τα χρόνια και έχει διατηρηθεί (από τον ίδιο ιδιοκτήτη) σε άψογη κατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα και η εικόνα του εσωτερικού, από το ταμπλό και τα χειριστήρια, μέχρι τα ανέγγιχτα υφάσματα των καθισμάτων, παραπέμπει στην ημέρα που το εμβληματικό roadster, β΄γηκε από τη γραμμή παραγωγής.

Το μόνο που δεν κατάφερε να νικήσει το συγκεκριμένο MX-5, είναι ο πληθωρισμός! Στο μακρινό 1990, πουλήθηκε για 18.648 δολάρια, ποσό που με την ανάλογη αναπροσαρμογή στα σημερινά δεδομένα, ισοδυναμεί με 44.736,37 δολάρια. Ψιλά γράμματα;