Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κίνα σε ΕΕ: «Είστε στη λάθος κατεύθυνση»!

Ελλάδα 8:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κίνα σε ΕΕ: «Είστε στη λάθος κατεύθυνση»!

ΝΕΑ

Κίνα σε ΕΕ: «Είστε στη λάθος κατεύθυνση»!

ΝΕΑ

Οι γνώστες του κλάδου λένε ότι τόσο η Ευρώπη όσο και η Κίνα έχουν λόγους να θέλουν να συνάψουν συμφωνία τους επόμενους μήνες.

Advertisement
Advertisement

Το Πεκίνο ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επανεξετάσει τους δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα και θα σταματήσει να κινείται προς τη «λάθος κατεύθυνση» για να διασφαλίσει τον υγιή ανταγωνισμό, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η αντίδραση από την Κίνα και άλλους εμπλεκόμενους στη διαμάχη, συμπεριλαμβανομένων ευρωπαϊκών και κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών, δείχνει ξεκάθαρη αντίθεση στην απόφαση της ΕΕ και προθυμία για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Οι γνώστες του κλάδου υποστηρίζουν ότι τόσο η Ευρώπη, όσο και η Κίνα έχουν λόγους να θέλουν να συνάψουν συμφωνία τους επόμενους μήνες για να αποφύγουν την προσθήκη δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέο κόστος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς η διαδικασία της ΕΕ επιτρέπει την αναθεώρηση.

Advertisement
Advertisement

Η Κίνα δήλωσε ότι θα λάβει μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων της, μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιβολή επιπλέον δασμών, που συμπεριλαμβανομένου το υπάρχοντος 10%, φτάνουν και το 48,1%, για κάποιους κατασκευαστές, από τον Ιούλιο.

Η κίνηση της ΕΕ έρχεται αμέσως μετά από αυτή της Ουάσιγκτον και τον τετραπλασιασμό των δασμών για τα κινεζικά EV στο 100%, από τον προσεχή Αύγουστο και ενώ στο βάθος (Νοέμβριος 2024) του ορίζοντα, υπάρχουν και οι αμερικανικές εκλογές.