Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Smart #5

Ελλάδα 14:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Smart #5

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Smart #5

ΝΕΑ

Το μεγαλύτερο Smart που κατασκευάστηκε ποτέ είναι γεγονός και ετοιμάζεται να μπει σε μία πολύ ανταγωνιστική κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Η Smart συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα της παρουσιάζοντας ένα ακόμα νέο μοντέλο, το μεγαλύτερο σε διαστάσεις μέχρι στιγμής. Και με πρόθεση να σταθεί σε μία δύσκολη κατηγορία, των premium μεσαίων SUV όπου κυριαρχούν οι Γερμανοί αλλά και η Tesla με το Model Y.

Το Smart #5 παραγωγής εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, λίγο μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου στο Auto Show του Πεκίνου 2024.

Advertisement
Advertisement

Με μήκος 4.705 χιλιοστά, πλάτος 1.920 χιλιοστά και ύψος 1.705 χιλιοστά, και μεταξόνιο 2.900 χιλιοστά, είναι 265 χιλιοστά μεγαλύτερο από το #3 της Smart.

Το Smart #5 προσφέρει τέσσερις επιλογές κινητήρων, με πίσω κίνηση και τετρακίνηση, με ισχύ από 340 έως 646 ίππους.

Οι εκδόσεις RWD διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει είτε 340 είτε 363 ίππους, αντλώντας ενέργεια από μπαταρία τεχνολογίας LFP.

Advertisement

Οι εκδόσεις AWD συνδυάζουν μπροστινό κινητήρα 224 ίππων και πίσω κινητήρα που αποδίδει είτε 363 είτε 422 ίππους, φθάνοντας σε συνολική ισχύ τους 646 ίππους. Στην περίπτωση αυτή η μπαταρία είναι νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου (NMC).

Το Smart #5 διαθέτει αρχιτεκτονική 800 V από την Geely, με μπαταρία άνω των 100 kWh που μπορεί να φορτιστεί από 10-80% σε μόλις 15 λεπτά.

Advertisement

Η εταιρεία δηλώνει αυτονομία του πρωτοτύπου φτάνει τα 549 χιλιόμετρα με βάση τον κύκλο WLTP, και παρόμοια νούμερα αναμένονται για την έκδοση παραγωγής, ιδιαίτερα για την κορυφαία έκδοση.

Παρά το γεγονός ότι η εμφάνιση του Smart #5 διαφέρει από το πρωτότυπο με χαμηλότερο ύψος και πιο συμβατική εμφάνιση, διατηρεί σημαντικά χαρακτηριστικά όπως οι LED προβολείς και τα φώτα πίσω, οι κρυφές λαβές στις πόρτες και το μεγαλύτερο μήκος του αμαξώματος.

Οι διαφορές περιλαμβάνουν προφυλακτήρες με μεγαλύτερες προστατευτικές επιφάνειες και διάφορες εκδόσεις διακόσμησης με σπορ χαρακτηριστικά, όπως κόκκινες λεπτομέρειες και φρένα, τα οποία συνήθως εμφανίζονται στις εκδόσεις Brabus των μοντέλων EV της Smart.

Advertisement

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά αναμένεται να περιλαμβάνει υψηλής τεχνολογίας χαρακτηριστικά όπως στο πρωτότυπο, με τριπλές οθόνες στο ταμπλό.

Σε αντίθεση με το τετραθέσιο πρωτότυπο, το μοντέλο παραγωγής θα έχει διάταξη για πέντε επιβάτες, προσδίδοντας μεγαλύτερη πρακτικότητα.

Η Smart έχει επιβεβαιώσει ότι το έτοιμο προς παραγωγή #5 θα παρουσιαστεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2024. Εκτός από την Κίνα, το μοντέλο αναμένεται να πωλείται και στην Ευρώπη.