Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού ο αντίπαλος του Tesla Model 3 με 13.000 ευρώ!

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού ο αντίπαλος του Tesla Model 3 με 13.000 ευρώ!

ΝΕΑ

Ιδού ο αντίπαλος του Tesla Model 3 με 13.000 ευρώ!

ΝΕΑ

Η Xpeng, η εταιρεία που μόλις πρόσφατα ήρθε στην χώρα μας, ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο σε απίστευτη τιμή.

Advertisement
Advertisement

 Ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Κίνα, το Xpeng M03, παρουσιάστηκε σε πρώτη προβολή, με τιμή εκκίνησης κάτω από 13.000 ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της νέας σειράς Mona της Xpeng, που εστιάζει στην έξυπνη οδήγηση.

Το M03 διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τεχνολογία μπαταριών.

Η σειρά Mona, που σημαίνει “Made Of New AI”, δημιουργήθηκε μέσω συνεργασίας μεταξύ της Xpeng και της κινεζικής εταιρείας κινητικότητας Didi. Το M03 θα παραχθεί στο ίδιο εργοστάσιο στην Κίνα όπου κατασκευάζεται και το Xpeng P7.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός του M03 περιλαμβάνει εντυπωσιακα φώτα εμπρός και πίσω σε σχήμα «Τ», που το κάνουν να θυμίζει μοντέλα όπως τα Polestar και Volvo EX90. Η σιλουέτα του μοιάζει με το Model 3, με τις χωνευτές λαβές στις πόρτες, αλλά διαθέτει επίσης ξεχωριστά στοιχεία, όπως το μπροστινό σπόιλερ και την αεροτομή τύπου “ducktail”.

Υπάρχουν ορατοί αισθητήρες και κάμερες στον μπροστινό προφυλακτήρα, αλλά δεν είναι εμφανές κάποιο LiDAR.

Η Xpeng δεν έχει μοιραστεί εικόνες από το εσωτερικό του EV, αλλά ακόμη και σε αυτές τις λήψεις του εξωτερικού του, διακρίνεται το περίγραμμα μιας μεγάλης κεντρικής οθόνης infotainment στο κέντρο του ταμπλό. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Mona 03 θα υποστηρίζεται από την αρχιτεκτονική Fuyao της Xpeng και θα συνοδεύεται από τα προηγμένα συστήματα αυτόματης οδήγησης της εταιρείας.

Advertisement

Το μοντέλο θα διαθέτει προηγμένο σύστημα ασφαλείας και η μπαταρία θα προέρχεται από την BYD, προσφέροντας αυτονομία 500 χλμ. με βάση τον κινεζικό τρόπο μέτρησης.

Μένει να δούμε αν θα έρθει στην Ευρώπη και ποιο θα είναι το κόστος του μετά και τους δασμούς που επέβαλαν οι Ευρωπαίοι στα κινεζικά αυτοκίνητα.

Advertisement