Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Πρόεδρος της Toyota έφερε τούμπα ένα GR Yaris

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Πρόεδρος της Toyota έφερε τούμπα ένα GR Yaris

ΝΕΑ

Ο Πρόεδρος της Toyota έφερε τούμπα ένα GR Yaris

ΝΕΑ

Ο Άκιο Τογιόντα κατάφερε να «βροντήξει» ένα GR Yaris χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Advertisement
Advertisement

Στη διάρκεια των εγκαινίων στις εγκαταστάσεις Toyota Technical Center Shimoyama οι επισκέπτες και το προσωπικό βρέθηκαν μπροστά σε ένα ιδιαίτερο θέαμα. Μπροστά από το εργοστάσιο με τις εγκαταστάσεις έρευνας και εξέλιξης υπήρχε ένα κατεστραμμένο Toyota GR Yaris για το οποίο μίλησε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Toyota Άκιο Τογιόντα.

Ο λόγος που το έκανε αυτό ήταν γιατί πολύ απλά ο ίδιος έφερε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε αυτήν την κατάσταση. Πίσω στο Δεκέμβριο του 2023, όταν οι εγκαταστάσεις ακόμα δεν είχαν ξεκινήσει να λειτουργούν επίσημα, ο Άκιο Τογιόντα βρέθηκε στο τιμόνι ενός GR Yaris με στήσιμο Rally προκειμένου να δοκιμάσει την ειδική διαδρομή δοκιμών των εγκαταστάσεων.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Toyota δείχνει τον 67χρονο CEO να οδηγεί σε αγωνιστικό ρυθμό το αυτοκίνητο έχοντας δίπλα του τον οδηγό αγώνων Νοριχίκο Κατσούτα. Σε μια δεξιά στροφή ο εμπρός τροχός του Yaris βρίσκει σε έναν βράχο με αποτέλεσμα να τουμπάρει αφήνοντας το πλήρωμα αναποδογυρισμένο. Ευτυχώς, τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός βγήκαν ανέπαφοι από το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Συνήθως η Toyota όταν τα αυτοκίνητα δοκιμών της έχουν ατύχημα, επισκευάζονται και συνεχίζουν τις δοκιμές. Ωστόσο, στην περίπτωση του GR Yaris που τράκαρε ο Άκιο Τογιοντα προτιμήθηκε να διατηρηθεί διαλυμένο για να γίνει παράδειγμα ότι η Toyota δοκιμάζει τα αυτοκίνητά της μέχρι να καταστραφούν.

Ο Πρόεδρος της Toyota Άκιο Τογιόντα είναι γνωστός λάτρης της ταχύτητας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι έχει πάρει μέρος σε πολλούς αγώνες με το ψευδώνυμο Morizo στην Ιαπωνία και παρά τα 67 του χρόνια παραμένει ενεργός πίσω από το τιμόνι.