Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Τούρκοι προστατεύουν την Togg με δασμούς στα κινέζικα

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Τούρκοι προστατεύουν την Togg με δασμούς στα κινέζικα

ΝΕΑ

Οι Τούρκοι προστατεύουν την Togg με δασμούς στα κινέζικα

ΝΕΑ

Δεν είναι μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τους δασμούς στα καινούργια αυτοκίνητα που θα εισάγονται στις χώρες της από την Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση της Τουρκίας θα αυξήσει τους δασμούς κατά 40% στα κινεζικά μοντέλα που διατίθενται πλέον και στην εγχώρια αγορά, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις εισαγωγές και να περιορίσει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News Europe, η απόφαση για την αύξηση των δασμών είναι του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Τούρκου Προέδρου. Όπως αναφέρεται σε αυτό, το ελάχιστο επιβληθέν ποσό θα είναι 7.000 ευρώ και η εφαρμογή του θα ισχύσει 30 ημέρες μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση για την επιβολή των νέων δασμών στα κινεζικά μοντέλα θα αφορά κυρίως τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι -εκτός από τα οικονομικά οφέλη για τη χώρα- θα προστατευτεί και η εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία και συγκεκριμένα η Togg, η οποία κατασκευάζει και ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου της Τουρκίας δήλωσε σχετικά: «Θα επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί στην εισαγωγή κινεζικών επιβατικών αυτοκινήτων με συμβατικό και υβριδικό κινητήρα, προκειμένου να αυξηθεί το μειούμενο μερίδιο της εγχώριας παραγωγής αλλά και να και να προστατευθεί η αυτοκινητοβιομηχανία μας».

Η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει την αύξηση του πληθωρισμού στη χώρα ο οποίος τον Μάιο έφτασε στο 75,5%. Έτσι, εφαρμόζει αυστηρή νομισματική πολιτική και προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.