Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hertz πουλάει όσο-όσο τα Tesla του στόλου της

Ελλάδα 11:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hertz πουλάει όσο-όσο τα Tesla του στόλου της

ΝΕΑ

Η Hertz πουλάει όσο-όσο τα Tesla του στόλου της

ΝΕΑ

Η καθίζηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει αναγκάσει την Hertz να ξεπουλήσει περισσότερα από 1.000 Tesla σε τιμή κόστους.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στις αγορές όλου του κόσμου, αλλά έπειτα από τον αρχικό ενθουσιασμό της αγοράς, η κατάσταση έχει γίνει ανησυχητική. Οι πωλήσεις πλέον έχουν πέσει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά χάνουν πάρα πολύ την αξία του.

Αυτός είναι ο λόγος που η Hertz αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών στην προσπάθεια εξηλεκτρισμού του στόλου της. Παρά το γεγονός ότι η Hertz είχε επενδύσει πολλά εκατομμύρια στην ηλεκτροκίνηση παραγγέλλοντας από την Tesla 100.000 μοντέλα, αποφάσισε το 2023 να σταματήσει στα 30.000 μοντέλα.

Πλέον, έπειτα από έναν χρόνο έχει ξεκινήσει να πουλάει τα ηλεκτρικά της μοντέλα κατά χιλιάδες βλέποντας ότι η ζήτηση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων είναι πολύ περιορισμένη. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι οι τιμές των μοντέλων ως μεταχειρισμένα είναι πολύ χαμηλές, κάνοντας τη ζημιά ακόμα μεγαλύτερη.

Advertisement
Advertisement

Πλέον η Hertz έχει βγάλει προς πώληση 1.355 ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τα οποία τα 1.047 είναι Tesla. Οι τιμές ξεκινούν από τις 18.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν Model 3 με 20.000 χιλιόμετρα, αλλά και άλλα που φτάνουν τα 155.000 χιλιόμετρα. Παράλληλα με τα ηλεκτρικά Tesla, η Hertz επίσης πουλάει 146 ηλεκτρικά Volvo, 102 ηλεκτρικές Mercedes-Benz και 92 Chevrolet Bolt.