Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lamborghini απορρίπτει τη θεωρία του fake ήχου!

Ελλάδα 8:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lamborghini απορρίπτει τη θεωρία του fake ήχου!

ΝΕΑ

Η Lamborghini απορρίπτει τη θεωρία του fake ήχου!

ΝΕΑ

Η ιταλική μάρκα θέλει τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της, να έχουν την αυθεντικότητα των εμβληματικών προκατόχων τους.   

Advertisement
Advertisement

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, μεταξύ πολλών άλλων, δημιουργεί μια ακόμα ισχυρή πρόκληση για τους κατασκευαστές υπεραυτοκινήτων.

H Lamborghini, για παράδειγμα, δεν συμβιβάζεται με το να προσομοιώσει τον απαράμιλλο ήχο ενός θερμικού κινητήρα, σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων του μέλλοντος. Αλλά αναζητά τους τρόπους, για να προσφέρει στο απαιτητικό πελατολόγιό της, τα ίδια έντονα συναισθήματα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Lamborghini, Rouven Mohr, είπε ότι βασικός στόχος είναι η κατασκευή αυτοκινήτων με την ισχυρότερη σύνδεση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Είναι «πιο δύσκολο» αλλά «όχι αδύνατο» και η εταιρεία έχει ήδη μερικές καλές ιδέες.

Advertisement
Advertisement

«Δεν είναι ο σωστός τρόπος να μιμηθείς τον χαρακτήρα των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Τα συναισθήματα των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα δημιουργηθούν από τον τύπο του κινητήρα ή της μπαταρίας που χρησιμοποιούν. Νομίζω ότι έχουμε μερικές καλές ιδέες. Τα επόμενα δύο χρόνια θα δείξουμε τις σκέψεις μας. Είναι πολύ μακριά από τον χρόνο επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα. Αυτό δεν είναι κάτι που δημιουργεί διασκέδαση».

Ο Mohr είπε ότι η Lamborghini διερευνά τρόπους για να δημιουργήσει την αίσθηση που νιώθουν οι σημερινοί αγοραστές της, αλλά για τα επερχόμενα EV της μάρκας.