Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα επεκταθεί το Μετρό σε Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα;

Ελλάδα 12:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα επεκταθεί το Μετρό σε Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα;

ΝΕΑ

Πώς θα επεκταθεί το Μετρό σε Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα;

ΝΕΑ

Τι προβλέπει η συγκοινωνιακή μελέτη ια να γίνει εφικτή η επέκταση του μετρό στις συγκεκριμένες περιοχές.

Advertisement
Advertisement

Η επέκταση του Μετρό προς Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα, θα είναι αντικείμενο στην ευρύτερη, υπό εξέλιξη, συγκοινωνιακή μελέτη του ΟΑΣΑ όπως αναφέρεται σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση.

Στην απάντηση της Ελληνικό Μετρό αναφέρεται ότι, με τις υφιστάμενες γραμμές δεν θεωρείται τεχνικά εφικτό να μπορέσει να επεκταθεί το δίκτυο στις παραπάνω περιοχές.

Για να μπορέσει να γίνει αυτό θα χρειαστεί η δημιουργία μιας νέας γραμμής, όπου μέρος της θα καλύψει τους Δήμους Κερατσινίου/Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας, καθώς θα αποτελεί μέρος διευρυμένης κάλυψης.

Advertisement
Advertisement

Όμως μια γραμμή μετρό, όπως η προαναφερθείσα, δεν έχει σχεδιασθεί μέχρι σήμερα και θα απαιτηθεί πρωταρχικά η τεκμηρίωσή της στο πλαίσιο μιας στρατηγικής συγκοινωνιακής μελέτης, η οποία έχει ήδη ανατεθεί από τον ΟΑΣΑ και εκπονείται” αναφέρει η απάντηση της Ελληνικό Μετρό που ολοκληρώνεται αναφέροντας πως “Ανάλογα με τα πορίσματα της μελέτης αυτής, η Ελληνικό Μετρό θα προχωρήσει στη συνέχεια στις αναγκαίες μελέτες και έρευνες για την υλοποίηση των έργων”.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε ζητηθεί σε κοινή επιστολή των Δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας προς την Ελληνικό Μετρό η επέκταση προς τις συγκεκριμένες περιοχές. Στην επιστολή είχε σημειωθεί πως οι περιοχές μένουν εκτός συγκοινωνιακού χάρτη και πως μια επέκταση του μετρό θα βοηθούσε να αποσυμφορηθεί η κυκλοφοριακή κίνηση στην περιοχή.

Στην απάντηση της Ελληνικό Μετρό γίνεται λόγος και για τον παλαιότερο σχεδιασμό βάσει του σχεδίου της Πρώτης Συγκοινωνιακής Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό της Αθήνας το 2000, που προέβλεπε την επέκταση με Τραμ σε Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα.