Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Καναδά: Ο Χάμιλτον κυρίαρχος στο FP3

Ελλάδα 18:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Καναδά: Ο Χάμιλτον κυρίαρχος στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Καναδά: Ο Χάμιλτον κυρίαρχος στο FP3

FORMULA 1

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν σε δική του κατηγορία στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το καναδικό GP. Κοντά ο Φερστάπεν, έχασε έδαφος η Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Ο χρόνος που σημείωσε ο Βρετανός της Mercedes ήταν πάνω από 3 δέκατα κατώτερος από εκείνον του δεύτερου Φερστάπεν. Πολλές είναι οι πιθανές αιτίες (ή συνδυασμός αυτών) για την περίεργη αυτή εικόνα.

Από τη μία, η πίστα είναι φρέσκια λόγω της χθεσινής βροχόπτωσης αλλά και λόγω της νέας ασφάλτου. Σε συνδυασμό με την χαμηλή θερμοκρασία οδοστρώματος, οι συνθήκες ήταν πολύ κοντά σε εκείνες που αγαπούν παραδοσιακά τα μονοθέσια της Mercedes από το 2022. Εξάλλου και η τρίτη θέση του Ράσελ επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

Βέβαια η χρονική διαφορά μεταξύ των δύο Mercedes είναι χαώδης. Μπορεί ο Χάμιλτον να είναι ένας από τους σπεσιαλίστες του Μόντρεαλ. Ωστόσο αυτό από μόνο του δεν εξηγεί το σχεδόν μισό δευτερόλεπτο που έριξε στον Ράσελ στον σύντομο γύρο του καναδικού σιρκουί. Το πιο πιθανό είναι ότι ο Λιούις είχε και σε πιο επιθετικό mode την PU στο μονοθέσιο του.

Advertisement
Advertisement

Ο Φερστάπεν έδειξε να ανακάμπτει από την χθεσινή δύσκολη ημέρα, σημειώνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Πολύ ανταγωνιστική ήταν και η Aston Martin με τον Στρολ 4ο.

Αντιθέτως η Ferrari έδειξε να ακολουθεί αντίθετη πορεία από την Mercedes. Τόσο ο Λεκλέρ όσο και ο Σάινθ ήταν εκτός ρυθμού από την αρχή. Και αυτό δεν φαινόταν να έχει να κάνει με κάποιου είδους στρατηγική. Προβληματικό ήταν το FP3 και για τον Άλμπον ο οποίος είχε επαφή με τον τοίχο των πρωταθλητών λίγο πριν τη λήξη.

Έτσι με λίγες ώρες να μας χωρίζουν από τις κατατακτήριες δοκιμές, το αποτέλεσμά του είναι σίγουρα αβέβαιο. Θα κρατήσει η φόρμα των Mercedes και Χάμιλτον όταν έρθει η ώρα της κρίσης; Ή θα είναι κάποιος άλλος που θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση εκκίνησης;