Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot: Επισήμως τέλος τα PSE, μόνο «καυτά» ηλεκτρικά στο μέλλον!

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot: Επισήμως τέλος τα PSE, μόνο «καυτά» ηλεκτρικά στο μέλλον!

ΝΕΑ

Peugeot: Επισήμως τέλος τα PSE, μόνο «καυτά» ηλεκτρικά στο μέλλον!

ΝΕΑ

Η ιδέα μιας έκδοσης παραγωγής του αγωνιστικού hypercar 9Χ8, αρχίζει να ωριμάζει για τη γαλλική μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Το αρκτικόλεξο Peugeot Sport Engineered (PSE) θα είναι και επίσημα βραχύβια υπόθεση, καθώς η γκάμα δεν θα επεκταθεί πέρα ​​από τα υπάρχοντα μοντέλα 508 σεντάν και στέισον βάγκον.

Αντίθετα, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δίνει προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση, στο δρόμο για να γίνει μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

Την είδηση ​​κοινοποίησε η CEO της Peugeot, Linda Jackson, κατά τη διάρκεια αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής στην Imola. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει τη συμμετοχή της Peugeot στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με το 9X8 Hypercar, άφησε όμως να εννοηθεί ότι στα μακροπρόθεσμα σχέδια είναι και η ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

«Για να είμαι ειλικρινής, σκεφτήκαμε να επεκτείνουμε τη γκάμα, αλλά στη συνέχεια μπήκε στο παιχνίδι η ιεράρχηση και όλα αυτά αφορούν την ηλεκτροκίνηση. Το γεγονός είναι ότι επενδύουμε, ως Stellantis, 40 δισεκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτροκίνηση και η Peugeot είναι σημαντικό μέρος αυτή της επένδυσης. Θα έχουμε μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπου κάθε μοντέλο θα έχει μια ηλεκτρική έκδοση και θα πρέπει να ορίσετε τις προτεραιότητές σας», δήλωσε η Jackson.

Το Peugeot 508 PSE παρουσιάστηκε το 2020 και ανανεώθηκε το 2023. Ως η κορυφαία απόδοση της γκάμας εφοδιάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, που συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων με διπλούς ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυασμένη ισχύς είναι 355 ίπποι και 520 Nm ροπής, καθιστώντας το πιο ισχυρό μοντέλο στην τρέχουσα γκάμα της Peugeot.