Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda HR-V e:HEV: Παθητική ασφάλεια με κορυφαία τεχνολογία ACE

Ελλάδα 6:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda HR-V e:HEV: Παθητική ασφάλεια με κορυφαία τεχνολογία ACE

ΝΕΑ

Honda HR-V e:HEV: Παθητική ασφάλεια με κορυφαία τεχνολογία ACE

ΝΕΑ

Η Honda έχει σχεδιάσει το HR-V με τη δομή Advanced Compatibility Engineering για μέγιστη παθητική ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Honda να έχει εξελίξει μια από τις καλύτερες σουίτες υποβοήθησης της οδήγησης, την Honda SENSING 360, στον τομέα της ασφάλειας, ωστόσο η τεχνολογική της υπεροχή δεν σταματάει εκεί. Για να ενισχύσει την προστασία των επιβατών αποφάσισε να ενσωματώσει στο νέο HR-V τη δομή αμαξώματος ACE (Advanced Compatibility Engineering).

Η συγκεκριμένη δομή κατασκευής αμαξώματος συνδέει τα δομικά στοιχεία του αυτοκινήτου κατανέμοντας την ενέργεια σύγκρουσης πιο ομοιόμορφα σε όλο το εμπρός μέρος του HR-V. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι δυνάμεις που μεταφέρονται στο χώρο επιβατών. Το ACE όχι μόνο προστατεύει τους επιβάτες διασκορπίζοντας την ενέργεια της σύγκρουσης, αλλά μειώνει και την ενέργεια σύγκρουσης που μεταφέρεται στο άλλο όχημα.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω στον τομέα της ασφάλειας, το νέο Honda HR-V, χάρη στη νέα του δομή προστατεύει ακόμα και τους πεζούς σε περίπτωση ατυχήματος. Η Honda έχει προσαρμόσει το διάκενο στο καπό με τέτοιο τρόπο ώστε αποτελεσματικά να απορροφά τους κραδασμούς.

Advertisement
Advertisement

Μετά από έρευνα που έκανε η εταιρεία ανάλυσε τα δεδομένα για τις συγκρούσεις με πεζούς και σχεδίασε με τέτοιο τρόπο το εμπρός μέρος ώστε η κατανομή φορτίων να είναι τέτοια που να προστατεύει τους πεζούς.

Η παθητική ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική με την ενεργητική και η Honda στο νέο HR-V έχει φροντίσει να προσφέρει τη μέγιστη προστασία στους επιβάτες. Αυτήν την προστασία μεγιστοποιούν και οι πολλαπλοί αερόσακοι σε κρίσιμα σημεία του αυτοκινήτου όπως τα μπροστινά καθίσματα για να προφυλάξει τους πίσω επιβάτες.