Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρώτη restomod Mercedes 190E της HWA είναι για γερά πορτοφόλια

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πρώτη restomod Mercedes 190E της HWA είναι για γερά πορτοφόλια

ΝΕΑ

Η πρώτη restomod Mercedes 190E της HWA είναι για γερά πορτοφόλια

ΝΕΑ

Η HWA ανακοίνωσε ότι η πρώτη της Mercedes 190E 2.5-16 EvoII θα βγει σε δημοπρασία και θα κοστίζει όσο μια βίλα στην Εκάλη.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes 190E 2.5-16 EvoII είναι ένα ορόσημο στην ιστορία της αυτοκίνησης. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε για να βάλει τη Mercedes-Benz στους αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού και πολύ λίγοι τυχεροί κατάφεραν να το απολαύσουν στους δρόμους αφού παράχθηκε σε πολύ περιορισμένο αριθμό.

Όταν λοιπόν η HWA ανακοίνωσε πριν από σχεδόν έναν χρόνο ότι θα αναβιώσει αυτό το θρυλικό αυτοκίνητο, οι φανατικοί του είδους ενθουσιάστηκαν. Πλέον, ήρθε η στιγμή να δούμε για πρώτη φορά την τελική μορφή της Mercedes 190E 2.5-16 EvoII της HWA καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα δοθεί προς δημοπρασία το πρώτο μοντέλο.

Η restomod Mercedes με τον αριθμό πλαισίου #000 θα είναι πιστό αντίγραφο της W201, ωστόσο θα έχει και πολλές αναβαθμίσεις για να ταιριάζει στη σύγχρονη εποχή. Ο κινητήρας για παράδειγμα θα είναι πλέον V6 3.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο θα αποδίδει 493 ίππους και 550 Nm ροπής. Θα συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερη δουλειά έχει γίνει στις αναρτήσεις και τα φρένα με διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω και τεράστιους δίσκους 380 χιλ. εμπρός, ενώ το βάρος του θα είναι στα 1.350 κιλά. Εκεί που τα όνειρα τελειώνουν για τους περισσότερους είναι η τιμή που θα έχει το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την RM Sotheby’s η τιμή εκκίνησης είναι 714.000 ευρώ! Αν πάντως δεν προλάβετε το πρώτο μοντέλο, θα παραχθούν ακόμα 100 από την HWA.