Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στις 20 Ιουνίου η αποκάλυψη της νέας Bugatti

Ελλάδα 5:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στις 20 Ιουνίου η αποκάλυψη της νέας Bugatti

ΝΕΑ

Στις 20 Ιουνίου η αποκάλυψη της νέας Bugatti

ΝΕΑ

H Bugatti ολοκλήρωσε την κατασκευή της Chiron σε όλες τις εκδοχές του hypercar μοντέλου της. Αυτό σημαίνει ότι έχει έρθει η εποχή γι’ αυτό που θα την αντικαταστήσει.

Advertisement
Advertisement

Η Chiron Super Sport L’Ultime (φωτογραφίες) ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο του hypercar μοντέλου το οποίο βγήκε από το ατελιέ της Bugatti, στο Molsheim. Ήταν το υπ’ αριθμόν 500 και οριοθέτησε το πέρασμά του στην Ιστορία.

Η Chiron παρουσιάστηκε το 2016 και αντικατέστησε τη Veyron (Veyron EB 16.4, όπως ονομαζόταν αρχικά). Τώρα είναι η σειρά της να δώσει τη θέση της στον αντικαταστάτη της. Οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν έτοιμα τα σχέδιά τους για το ποιο μοντέλο θα είναι αυτό και θα τα ανακοινώσουν σύντομα.

Όπως έγινε γνωστό, η καινούργια Bugatti θα αποκαλυφθεί στις 20 Ιουνίου (τρέχοντος έτους). Θυμίζουμε ότι εφέτος συμπληρώθηκαν 115 χρόνια από τότε που ο Ετόρε Μπουγκάτι ίδρυσε την εταιρεία του η οποία θα ξεχώριζε από την πρώτη στιγμή.

Advertisement
Advertisement

Από τις λίγες πληροφορίες που γνωρίζουμε ως τώρα, το νέο hypercar θα βασίζεται σε ένα καινούργιο πάτωμα που έχει δημιουργήσει η εταιρεία και θα έχει τον καινούργιο V16 κινητήρα (φωτογραφία κάτω) ο οποίος θα έχει υβριδικό σύστημα. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι μαζί με τη Chiron Super Sport στην Ιστορία θα περάσει και ο διάταξης W16 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η χωρητικότητά του θα είναι 8,3 λίτρα και θα συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ο θερμικός κινητήρας αναμένεται να αποδίδει περίπου 1.000 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του θα ξεπερνά τους 1.800 ίππους. Ο «κόφτης» ίσως είναι στις 9.500 σ.α.λ.

Οι εκτιμήσεις για τις επιδόσεις του αναφέρουν ότι θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 2,0 δευτερόλεπτα. Για τη διαδικασία επιτάχυνσης 0-200 χλμ./ώρα θα χρειάζεται περίπου 5,0 δευτερόλεπτα και για το 0-300 χλμ./ώρα λιγότερο από 10,0 δευτερόλεπτα! Η τελική ταχύτητά του θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 445 χλμ./ώρα.

Advertisement

Τα στελέχη της Bugatti μάς προϊδεάζουν για το καινούργιο μοντέλο τους και για το πόσο σημαντικό θα είναι αυτό για την εταιρεία (αλλά και για την Αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα), χρησιμοποιώντας τη γαλλική έκφραση «Pour l’ éternité». Μάλιστα, έχουν δηλώσει ότι θα κατασκευαστεί μόνο σε 250 μονάδες, δηλαδή θα είναι ακόμη πιο σπάνια από τη Veyron (450 μονάδες) και τη Chiron (500 μονάδες).

Εκτός από το πώς θα είναι σχεδιασμένο, πόση θα είναι η μέγιστη ισχύς του και που θα φτάνει η τελική ταχύτητά του, έντονο ενδιαφέρον έχει και ποια θα είναι η ονομασία του. Θυμίζουμε ότι την τελευταία εικοσαετία η Bugatti έδωσε στα δύο μοντέλα της τα ονόματα δύο από τους σημαντικότερους οδηγούς αγώνων της εταιρείας, στην περίοδο του Μεσοπολέμου.

Advertisement

Αυτοί ήταν ο Pierre Veyron και o Louis Chiron, αντίστοιχα. Μένει να δούμε εάν θα ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα και σε ό,τι αφορά στο καινούργιο hypercar.