Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως φτιάχνει το δικό του αυτοκίνητο το αφεντικό της εταιρείας;

Ελλάδα 12:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως φτιάχνει το δικό του αυτοκίνητο το αφεντικό της εταιρείας;

ΝΕΑ

Πως φτιάχνει το δικό του αυτοκίνητο το αφεντικό της εταιρείας;

ΝΕΑ

Όταν ψωνίζεις από την ίδια σου την εταιρεία φροντίζεις να φτιάξεις κάτι πραγματικά μοναδικό.

Advertisement
Advertisement

Δεκαπέντε χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας που φέρει το όνομά του, ο Mate Rimac σχεδίασε το δικό του Nevera.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι μπορεί να μην ήταν ο πιο εύκολος πελάτης για την εταιρεία του, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Ο Mate αποφάσισε να παρουσιάσει το αυτοκίνητο με το ανθρακονημάτινο αμάξωμα του σε όλη του την δόξα.

Advertisement
Advertisement

Η εξατομικευμένη τελική του μορφή έχει ίνες που ρέουν σε πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση σε όλο το αμάξωμα μια αδιάκοπη ροή άνθρακα.

Ωστόσο, το αμάξωμα δεν είναι εντελώς άχρωμο. Ο Mate το έχει βάψει με κόκκινη απόχρωση με γυμνές ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες.

Το Nevera του Mate διαθέτει χειροποίητες κροατικές σημαίες στους πλαϊνούς καθρέπτες και ένα κρυφό μοτίβο κεραυνού κάτω από το πίσω σπόιλερ, που συμβολίζει τις ξαφνικές, ταραχώδεις μεσογειακές καταιγίδες που ενέπνευσαν το όνομα του αυτοκινήτου.

Advertisement

Ο Mate επέλεξε ασύμμετρο εσωτερικό, μαύρο από τη μία πλευρά και κόκκινο από την άλλη.

Γέμισε την καμπίνα με ειδική διακόσμηση από χειροποίητα μοτίβα (όπως ένα γνωστό κροατικό άγαλμα) που είναι ορατά στα υποβραχιόνια, τα προσκέφαλα και σε άλλα σημεία.

Advertisement

“Είναι μια τρελή εμπειρία να είσαι πελάτης της δικής σου εταιρείας,” λέει ο Mate. “Και μάλλον δεν ήμουν ο πιο εύκολος πελάτης. Όπως με όλους τους πελάτες μας, υπήρχε μια διαδικασία συνδημιουργίας· μοιραζόμασταν ιδέες, τις εξελίσσαμε και τελικά τις τελειοποιούσαμε μέχρι να έχουμε ένα Nevera που να ξεχωρίζει και να μιλά προσωπικά σε σένα. Το αποτέλεσμα όχι μόνο φαίνεται υπέροχο, αλλά λέει και μια σημαντική ιστορία για μένα.”

Το αυτοκίνητο χάρη στους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 1.914 ίππους με την μπαταρία που το συνοδεύει να έχει χωρητικότητα 120 kWh με αυτονομία 490 χιλιόμετρα.

Όσο για το κόστος, μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με τιμή που φτάνει τα 2,3 εκ. ευρώ.

Advertisement