Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το «0-100 χλμ./ώρα» δεν έχει πια νόημα

Ελλάδα 7:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το «0-100 χλμ./ώρα» δεν έχει πια νόημα

ΝΕΑ

Το «0-100 χλμ./ώρα» δεν έχει πια νόημα

ΝΕΑ

Με τα ηλεκτρικά να βγάζουν αμέτρητα άλογα, η επιτάχυνση από στάση δεν αποτελεί αυτοσκοπό πλέον για τις ιστορικές μάρκες.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini μεταβαίνει σταδιακά σε υβριδικά και τελικά ηλεκτρικά μοντέλα, και ο στόχος είναι να προσφέρει νέες εμπειρίες οδήγησης.

Ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Rouven Mohr, δηλώνει πως το ζητούμενο δεν είναι η απλή μετάβαση από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά η δημιουργία έντονων συναισθημάτων και επιθυμίας.

Ο Mohr επισημαίνει πως η σύνδεση με το αυτοκίνητο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Τα ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να επικεντρωθούν σε διαφορετικά στοιχεία από αυτά των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Οι επιδόσεις και η αυτονομία είναι σημαντικά, αλλά δεν είναι αυτά που θα καθορίσουν τον χαρακτήρα μιας ηλεκτρικής Lamborghini.

Αντί να μιμείται τα χαρακτηριστικά των παραδοσιακών κινητήρων, η εταιρεία σχεδιάζει να αναδείξει μοναδικά χαρακτηριστικά και ιδέες που θα παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια.

Η Lamborghini Revuelto, με περισσότερους από 1.000 ίππους και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα, δείχνει το πόσο γρήγορα μπορούν να γίνουν τα αυτοκίνητα.

Advertisement

Ωστόσο, η πραγματική διασκέδαση δεν βρίσκεται στους αριθμούς επιτάχυνσης, αλλά στην εμπειρία οδήγησης και την αίσθηση που προσφέρει το αυτοκίνητο.

Η Lamborghini θέλει να προχωρήσει πέρα από τις υπάρχουσες λύσεις, προσφέροντας κάτι πραγματικά καινοτόμο.

Advertisement

Ένα σημαντικό στοιχείο των μελλοντικών Lamborghini θα είναι η τεχνολογία Active Wheel Carrier, που αποτελεί μια εναλλακτική λύση στην τετραδιεύθυνση.

Ήδη στις δοκιμές που έχει κάνει η εταιρεία, η τεχνολογία αυτή μείωσε τους χρόνους γύρου κατά αρκετά δευτερόλεπτα.

Με τα ηλεκτρικά μοτέρ, είναι δυνατός ο απόλυτος έλεγχος της ροπής και της ολίσθησης των τροχών, κάτι που δεν είναι εφικτό με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Ο συνδυασμός αυτής της τεχνολογίας με την ενεργή τετραδιεύθυνση προσφέρει νέες δυνατότητες οδήγησης, δημιουργώντας μια νέα μορφή διασκέδασης και επιθυμίας για τους λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων.