Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πώς θα μεταμορφωθεί η περιοχή της Νέας Ελβετίας;

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πώς θα μεταμορφωθεί η περιοχή της Νέας Ελβετίας;

ΝΕΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πώς θα μεταμορφωθεί η περιοχή της Νέας Ελβετίας;

ΝΕΑ

Με την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης, ο κόμβος της βασικής γραμμής, αναμένεται να αλλάξει όψη.

Advertisement
Advertisement

Η βασική γραμμή Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός-Νέα Ελβετία, προβλέπεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να τεθεί σε εμπορική λειτουργία τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το ποσό το οποίο απαιτείται για τα έργα ανέρχεται σε 13,42 εκατ. ευρώ.

Τα έργα που θα γίνουν στην περιοχή για το Μετρό Θεσσαλονίκης στον σταθμό Νέα Ελβετία θα αλλάξουν τελείως την όψη της περιοχής, η οποία θα μεταβληθεί σε ένα περιφερειακό σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο.  Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνεται:

– η διάνοιξη της εγκάρσιας αρτηρίας Μιχαήλ Ψελλού μεταξύ των Κόμβων με την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – N. Μουδανιών και την οδό Παπαναστασίου – Αλλατίνη

Advertisement
Advertisement

– η αναδιαμόρφωση των βασικών ισόπεδων κόμβων σύνδεσης της Μιχαήλ Ψελλού με την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών και με την οδό Παπαναστασίου – Αλλατίνη, στην οποία περιλαμβάνεται και η αναδιαμόρφωση των κλάδων σύνδεσης του ανισόπεδου κόμβου της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών με τον ισόπεδο κόμβο της οδού Μιχαήλ Ψελλού με την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών

-η κατασκευή ενός σύγχρονου Σταθμού Μετεπιβίβασης (Σ.Μ.) αστικών λεωφορείων, ταξί και μέσων ιδιωτικής μετακίνησης, καθώς και η ανέγερση ισόγειου κτηρίου (στον ευρύτερο χώρο του Σ.Μ., εμβαδού περίπου 90 τ.μ.) που προορίζεται για την υποχρεωτική ανάπαυση των οδηγών των αστικών λεωφορείων κατά την διάρκεια του ωραρίου εργασίας, και κατασκευή χώρου Η/Μ εγκαταστάσεων.

Χώροι θα υπάρχουν για λεωφορεία, ΚΤΕΛ και για ταξί, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η κατασκευή χώρου στάθμευσης οχημάτων (park and ride) πλησίον της οδού Μ.Ψέλλου. Θα είναι χωρητικότητας 500 θέσεων ενώ θα είναι προσβάσιμο από την οδό Ψελλού,  αλλά και από την οδό καθ. Ευρυγένη.