Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο θα είναι το πέμπτο μοντέλο της Alfa Romeo;

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο θα είναι το πέμπτο μοντέλο της Alfa Romeo;

ΝΕΑ

Ποιο θα είναι το πέμπτο μοντέλο της Alfa Romeo;

ΝΕΑ

Πολλά τα σχέδια από την πλευρά των Ιταλών, με τους φανατικούς της φίλους να αναζητούν ένα προσιτό αυτοκίνητο κοντά στο πνεύμα της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι το 2027 το αργότερο η Alfa Romeo θα πρέπει να παρουσιάσει ένα ακόμα μοντέλο, το πέμπτο, ώστε να μεγαλώσει την γκάμα της και να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Το αφεντικό της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, λέει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα λάβει την τελική απόφαση για τη μορφή που θα έχει αυτό το μοντέλο πριν το τέλος του έτους.

Όλα δείχνουν ότι η εταιρεία προσανατολίζεται σε ένα μεγάλο SUV που θα ανταγωνίζεται την Porsche Cayenne.

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική εταιρεία πρόσθεσε πρόσφατα τη νέα Junior ως το τέταρτο μοντέλο της, μαζί με τη Giulia και τις Tonale και Stelvio, και σχεδιάζει να προσθέσει μια πέμπτη σειρά μοντέλων το 2027.

Η Alfa βλέπει εδώ και καιρό την συμμετοχή της στην πολυτελή κατηγορία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απορρίπτει εναλλακτικές ιδέες, όπως ένα σπορτίφ hatchback στην μικρομεσαία κατηγορία.

Οποιοδήποτε μεγάλο SUV θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα STLA Large της μητρικής εταιρείας Stellantis, η οποία επιτρέπει την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση και μπορεί να δεχτεί μια σειρά από κινητήρες υψηλής ισχύος και μεγάλες μπαταρίες.

Advertisement

Ο Imparato δήλωσε ότι η έγκριση για το μεγάλο SUV θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της προόδου της ηλεκτροκίνησης στη Βόρεια Αμερική, των δυνατοτήτων της ασιατικής αγοράς – δεδομένης της ανάπτυξης των Κινέζων κατασκευαστών ειδικότερα – και του προφίλ της αγοράς μεγάλων SUV στην Ευρώπη.

Εκτός από τα πέντε μοντέλα, η Alfa θα συνεχίσει να προσφέρει ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής, όπως το υπεραυτοκίνητο 33 Stradale.

Advertisement

Ο Imparato δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ να επαναφέρει μια GTV ή μια Alfetta, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις τάσεις που θα υπάρξουν στο μέλλον.