Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι προβολείς της Porsche αντιμετωπίζουν και τις λακκούβες

Ελλάδα 18:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι προβολείς της Porsche αντιμετωπίζουν και τις λακκούβες

ΝΕΑ

Οι προβολείς της Porsche αντιμετωπίζουν και τις λακκούβες

ΝΕΑ

Ως γνωστόν, στην Porsche δεν αφήνουν οτιδήποτε στην τύχη και προσπαθούν να βελτιώνουν κάθε στοιχείο των μοντέλων τους. Με τη γερμανική μεθοδολογία, εννοείται.

Advertisement
Advertisement

Ένας τομέας με τον οποίο ασχολούνται -μεταξύ άλλων- στην Porsche είναι και η τεχνολογία των φώτων του αυτοκινήτου. Οι νέοι προβολείς Matrix HD LED που έχουν δημιουργήσει για τα μοντέλα της έχουν τη δυνατότητα να προειδοποιούν τον οδηγό για κακοτεχνία στον δρόμο.

Συγκεκριμένα, κάθε προβολέας αποτελείται από 84 επιμέρους LED τα οποία συνολικά αποτελούνται από 16.000 ρυθμιζόμενες μικροδιόδους αυτής της τεχνολογίας φωτισμού, όπως ανακοινώνει η γερμανική εταιρεία.

Αυτοί, διατίθενται στον προαιρετικό εξοπλισμό, γεγονός που σημαίνει επιπλέον κόστος για τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Φυσικά, συνήθως, όποιος προτίθεται να αποκτήσει ένα μοντέλο της Porsche δεν έχει οικονομικό θέμα να προσθέσει στο αυτοκίνητό του στοιχεία που να το κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερο αλλά -κυρίως- να του προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια (ενεργητική, εν προκειμένω).

Advertisement
Advertisement

Η καινούργια τεχνολογία που έχουν αναπτύξει επιτρέπει στους εμπρός προβολείς να επικεντρώνουν τον φωτισμό και εντός των ορίων της λωρίδας κυκλοφορίας την οποία έχει επιλέξει ο οδηγός με τρόπο που να επισημαίνονται έγκαιρα οι λακκούβες σε αυτόν ή άλλα αντικείμενα ή εμπόδια που υπάρχουν πάνω στον δρόμο, καθώς πλησιάζει το αυτοκίνητο προς το μέρος που αυτά βρίσκονται.

Έτσι, ο οδηγός έχει τον χρόνο και τη δυνατότητα να αντιδράσει με ήρεμο και υπολογισμένο τρόπο για να την αποφύγει και να μην προκαλέσει ζημιά σε κάποιο ελαστικό και στον τροχό. Επίσης, δεν ξαφνιάζεται και δεν αντιδρά απότομα ή σπασμωδικά, κάτι που ίσως δημιουργήσει αναστάτωση στον ίδιο και στους άλλους οδηγούς που κινούνται πλησίον.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης τεχνολογίας φωτισμού αφορά στο γεγονός πως δεν είναι αποτελεσματική μόνο στην ευθεία αλλά και στις στροφές του δρόμου ή και προς την λωρίδα κυκλοφορίας στην οποία θέλει να κινηθεί ο οδηγός, αλλάζοντας πορεία.

Advertisement

Επιπλέον, τα Matrix HD LED φώτα της εταιρείας λειτουργούν με τρόπο που να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ορατότητα το βράδυ σε μεγάλη απόσταση εμπρός από το αυτοκίνητο και να μην τυφλώνουν τους οδηγούς που κινούνται τόσο στο ίδιο όσο και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.