Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σουμάχερ: Γιατί η οικογένειά του πουλάει συνεχώς περιουσιακά στοιχεία;

Ελλάδα 9:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σουμάχερ: Γιατί η οικογένειά του πουλάει συνεχώς περιουσιακά στοιχεία;

FORMULA 1

Σουμάχερ: Γιατί η οικογένειά του πουλάει συνεχώς περιουσιακά στοιχεία;

FORMULA 1

Η οικογένεια του μεγάλου Γερμανού έχει πουλήσει τον τελευταίο καιρό το ιδιωτικό της τζετ, έναν πύργο στη Νορβηγία αλλά και σημαντικά κομμάτια από την συλλογή ρολογιών του.

Advertisement
Advertisement

Ο Σουμάχερ εκτός από ένας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών στην F1 ήταν και ένα από τους πλουσιότερους αθλητές στον κόσμο. Η προσωπική του περιουσία το 2012 -στην τελευταία του σεζόν- ξεπερνούσε σε αξία το 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Ωστόσο η παραμυθένια ζωή του Σούμι και της οικογένειάς του θα άλλαζε ριζικά στο τέλος του 2013. Τότε ο Μίχαελ είχε το γνωστό ατύχημα στο χειμερινό θέρετρο της Μιραμπέλ, το οποίο του προκάλεσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Έπειτα από έναν Γολγοθά θεραπειών, ο Μίχαελ επέστρεψε σπίτι του, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο όπου τον παρακολουθεί επί 24ώρου βάσεως μία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών και νοσηλευτών.

Η οικογένεια του Σουμάχερ -με την σύζυγό του, Κορίνα στο τιμόνι πια- έχει κάνει τα πάντα ώστε να του παράσχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα αλλά και να τον προστατεύσει από τα αδιάκριτα βλέμματα. Ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για την υγεία του Μίχαελ. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι βρίσκεται στην Ελβετία και έχει κάποιου είδους βασική επικοινωνία με το περιβάλλον του.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο όλα τα παραπάνω κοστίζουν ακριβά στην οικογένεια Σουμάχερ. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica η οικογένεια Σουμάχερ πληρώνει περί τα 7 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για την φροντίδα του Μίχαελ!

Το αστρονομικό αυτό ποσό, σε συνδυασμό με την σημαντική μείωση των εσόδων της οικογένειας -καθώς ο Σούμι είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι εδώ και 11 σχεδόν χρόνια- την έχει αναγκάσει να προχωρήσει σε ρευστοποιήσεις αρκετών περιουσιακών της στοιχείων.

Από το ιδιωτικό τζετ και μια σειρά ιδιόκτητων κατοικιών στη Νορβηγία έως συλλεκτικά αυτοκίνητα και ρολόγια, η οικογένεια Σουμάχερ έχει αναφερθεί αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια σε δημοσιεύσεις σχετικά με δημοπρασίες. Και με το αστρονομικό κόστος για την φροντίδα του Σούμι να παραμένει, όλα δείχνουν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί.