Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αποτυχημένη επένδυση της VinFast

Ελλάδα 14:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αποτυχημένη επένδυση της VinFast

ΝΕΑ

Η αποτυχημένη επένδυση της VinFast

ΝΕΑ

Η βιετναμέζικη εταιρεία, παρά τα μεγάλα σχέδια και τους στόχους που έχει θέσει, μοιάζει να κάνει ένα μεγάλο βήμα πίσω.

Advertisement
Advertisement

Το 2022, η VinFast πήρε μία μεγάλη απόφαση και επένδυσε 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανέγερση εργοστασίου στις ΗΠΑ. Φτάνοντας στο σήμερα, η εταιρεία δε θα ανοίξει τη νέα της εγκατάσταση αυτό το καλοκαίρι, όπως υπολόγιζε.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει ότι η VinFast αναβάλει την έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου για το 2025. Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο πρότζεκτ αναβάλλεται.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η VinFast πούλησε όλο το 2023 στη Βόρεια Αμερική λιγότερες από 1.000 μονάδες. Οι φιλοδοξίες της εταιρείας στις πωλήσεις ήταν μεγάλες και τα αποτελέσματα απογοητευτικά.

Advertisement
Advertisement

Εν τω μεταξύ, υπολόγιζαν ότι το νέο εργοστάσιο θα μπορούσε να παράγει 150.000 μονάδες τον χρόνο. Ωστόσο, πλέον είναι άγνωστο το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει επίσημα να λειτουργεί.

Η VinFast έχει μεγάλες φιλοδοξίες και εκτός των ΗΠΑ, αφού στόχος της είναι οι 100.000 πωλήσεις παγκοσμίως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Όμως, το πρώτο τρίμηνο έχει παρέλθει και η βιετναμέζικη εταιρεία έχει πουλήσει λιγότερες από 10.000 μονάδες.

Πλέον, έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην -σαφώς πιο ενεργή μετά τον χειμώνα- αγορά και στην Ταϊλανδία και την Ινδονησία. Στην τελευταία μάλιστα, σκοπεύει να ανοίξει εργοστάσιο, ενώ άλλο ένα θα ανεγερθεί στην Ινδία μέχρι το 2026.