Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάτησε Ελλάδα το νέο Honda Civic Type R (+τιμή)

Ελλάδα 9:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάτησε Ελλάδα το νέο Honda Civic Type R (+τιμή)

ΝΕΑ

Πάτησε Ελλάδα το νέο Honda Civic Type R (+τιμή)

ΝΕΑ

Το δυναμικό hot-hatch της Honda με την αυξημένη ιπποδύναμη και τον ισχυρότερο VTEC Turbo κινητήρα στην ιστορία του Type R, λανσάρεται στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Η Honda λανσάρει την 6η γενιά του Civic Type R στην ελληνική αγορά, με την αντιπροσωπεία να ενημερώνει για την έναρξη της εμπορικής του πορείας.

Από όταν αποκαλύφθηκε το νέο Honda Civic Type R, αμέσως έκανε αίσθηση με την καθηλωτική του αεροδυναμική σχεδίαση. Οι προφυλακτήρες του είναι σαφώς πιο αιχμηροί, ο διαχύτης πιο εμφατικός και τα φτερά τονισμένα.

Η χαρακτηριστική τριπλή απόληξη της εξάτμισης προσδίδει ακόμα περισσότερο στο σκληροπυρηνικό σύνολο, όπως και η μεγάλη εισαγωγή αέρα ακριβώς κάτω από τη μάσκα.

Advertisement
Advertisement

Ως προς τον κινητήρα, πρόκειται για τον ισχυρότερο στην 27χρονη ιστορία του Civic Type R. Είναι ο τετρακύλινδρος VTEC Turbo με συνολική απόδοση 329 ίππους που βοηθάει το ιαπωνικό hot-hatch να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα και να συνεχίζει μέχρι τα 275 χλμ./ώρα.

Συνολικά, στόχος των ανθρώπων της Honda ήταν να δημιουργήσουν το ταχύτερο Civic Type R που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση μοντέλων υψηλών επιδόσεων εμπνευσμένων από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η χρήση ελαφριών εξαρτημάτων και η αυξημένη ιπποδύναμη του δίλιτρου τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα πετυχαίνουν μία εξαιρετική αναλογία ισχύος/βάρους για την κατηγορία του. Το αναβαθμισμένο σύστημα rev-match με auto blip εξασφαλίζει μία απολαυστική εμπειρία αλλαγής ταχυτήτων με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Advertisement

Για το εσωτερικό του Civic Type R οι σχεδιαστές επέλεξαν ένα εκρηκτικό κόκκινο χρώμα, ελαφριά σπορ καθίσματα και χειριστήρια εστιασμένα στον οδηγό, στοιχεία που συναντάμε στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Honda.

Εκτός από τα προκαθορισμένα προγράμματα οδήγησης, η νέα ρύθμιση «Individual» υπόσχεται νέα επίπεδα εξατομίκευσης, επιτρέποντας στους οδηγούς να παραμετροποιούν χαρακτηριστικά όπως η απόκριση του πεντάλ του γκαζιού και η αίσθηση του τιμονιού.

Advertisement

Η τιμή του νέου Honda Civic Type R στην Ελλάδα έχει οριστεί στις 69.900 ευρώ.