Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jeep σπάει τα δεσμά της ηλεκτροκίνησης

Ελλάδα 13:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jeep σπάει τα δεσμά της ηλεκτροκίνησης

ΝΕΑ

Η Jeep σπάει τα δεσμά της ηλεκτροκίνησης

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση δεν φαίνεται να συνδυάζεται με ακραίες εκτός δρόμο περιπέτειες. Όμως η Jeep έχει σοβαρές αντιρρήσεις.

Advertisement
Advertisement

Μαζί με την παρουσίαση του Wagoneer S  η Jeep παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον concept, το Wagoneer S Trailhawk.

Το πρωτότυπο αυτό είναι σχεδιασμένο για τους σκληροπυρηνικούς λάτρεις του off-road, με πολλές αλλαγές και βελτιώσεις για τις πέρα από την άσφαλτο διαδρομές.

Σχεδιαστικά διατηρεί τα κομψά χαρακτηριστικά του Wagoneer S, ενώ προσθέτει στοιχεία που στοχεύουν στην ενίσχυση των εκτός δρόμου δυνατοτήτων.

Advertisement
Advertisement

Το Wagoneer S Trailhawk μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το στάνταρ Wagoneer S, την STLA Large.

Αν και η Jeep δεν έχει διευκρινίσει τους κινητήρες, αναμένεται να διαθέτει το ίδιο πακέτο μπαταριών 100,5 kW και σύστημα κίνησης με δύο κινητήρες, συνδυαστικής ισχύος 600 ίππων.

Οι βασικές εκτός δρόμου βελτιώσεις περιλαμβάνουν ανύψωση της ανάρτησης κατά 5 εκατοστά  και ελαστικά παντός εδάφους 31,5 ιντσών, που βελτιώνουν τις γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής.

Advertisement

Άγκιστρα ρυμούλκησης σε έντονο χρώμα τοποθετούνται στους μπροστινούς και πίσω προφυλακτήρες.

Η επένδυση κατά των γρατζουνιών στα επανασχεδιασμένα μαρσπιέ προστατεύει περαιτέρω το όχημα κατά τη διάρκεια περιπετειών εκτός δρόμου.

Advertisement

Το Trailhawk concept είναι εξοπλισμένο με πολλαπλές λειτουργίες οδήγησης: Auto, Sand, Snow, Eco και Sport, μαζί με μια νέα λειτουργία Rock για κίνηση σε δύσκολα εδάφη σε χαμηλές ταχύτητες.

Ένας πίσω άξονας με ηλεκτρονικό κλείδωμα του διαφορικού που μπορεί να επιλέξει ο οδηγός ενισχύει τις δυνατότητες σε δύσκολες διαδρομές.

Στο σαλόνι, το Trailhawk concept διαθέτει επανασχεδιασμένο εσωτερικό με τιμόνι οκταγωνικού σχήματος και κεντρική κονσόλα με κόκκινο πίνακα διακοπτών για τα χειριστήρια των λειτουργιών οδήγησης και του κλειδώματος διαφορικού.

Advertisement

Περιλαμβάνεται μια χειρολαβή του συνοδηγού για πρόσθετη στήριξη κατά την κίνηση σε δύσβατα εδάφη.

Παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται ως concept, το Wagoneer S Trailhawk φαίνεται έτοιμο για παραγωγή.

Μικρές προσαρμογές στο εσωτερικό θα μπορούσαν να δουν αυτή την έκδοση να αποτελεί επιλογή εξοπλισμού για το Wagoneer S στο εγγύς μέλλον.