Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«L’Ultime»: Το αντίο της Bugatti στη Chiron (+video)

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«L’Ultime»: Το αντίο της Bugatti στη Chiron (+video)

ΝΕΑ

«L’Ultime»: Το αντίο της Bugatti στη Chiron (+video)

ΝΕΑ

Η τελευταία μονάδα της Bugatti Chiron Super Sport ολοκληρώθηκε και η εταιρεία σηματοδοτεί το τέλος μιας δυναστείας.

Advertisement
Advertisement

Το «κύκνειο άσμα» της Bugatti Chiron είναι γεγονός και οι Γάλλοι έδωσαν στην τελευταία κατασκευή την ονομασία «L’Ultime», τιμώντας το εμβληματικό τους μοντέλο. Πρόκειται για μία εξατομικευμένη εκδοχή που σηματοδοτεί την 500η και τελευταία μονάδα που κατασκευάζεται από το γαλλικό εργοστάσιο.

Το «αντίο» στην Bugatti Chiron σηματοδοτεί επίσης το τέλος μίας ολόκληρης εποχής η οποία σημαδεύτηκε από ασύλληπτα νούμερα και επιδόσεις. Από τους 1.500 ίππους του οσονούπω απερχόμενου W16, στα 490+ χλμ./ώρα, ο αριθμός-ρεκόρ τελικής ταχύτητας που σημείωσε.

Η Bugatti Chiron παρουσιάστηκε στον κόσμο για πρώτη φορά το 2016, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Όπως και τότε, έτσι και τώρα έχει έναν πολύ ιδιαίτερο χρωματισμό που αποτελείται από τα Atlantic Blue και French Racing Blue.

Advertisement
Advertisement

Τα ίδια ακριβώς χρώματα χρησιμοποιήθηκαν και τώρα στη Chiron «L’Ultime», μόνο που εδώ συνδυάζονται και δεν ξεχωρίζουν μεταξύ τους. Μάλιστα, αυτή τη φορά οι τροχοί έχουν διαφορετικό χρώμα εμπρός και πίσω, όπως και το έμβλημα της μάρκας που αντί για κόκκινο είναι μπλε.

Η Bugatti Chiron σημείωσε πολλά ορόσημα στην ιστορία της αυτοκίνησης, και ως όφειλε η εταιρεία, πολλά από αυτά έχουν χαραχθεί σε διάφορα σημεία της «L’Ultime». Από τις δοκιμές της στο Circuit Paul Ricard, στην τελική των 490+ χλμ./ώρα και φυσικά στο νούμερο 500, αφού είναι η τελευταία μονάδα που κατασκευάστηκε ποτέ.

Μάλιστα, το νούμερο εντοπίζεται σε πληθώρα σημείων τόσο του αμαξώματος, όσο και της καμπίνας, ακόμη και στο κάλυμμα του κινητήρα.

Advertisement

Μιλώντας για το εσωτερικό, η δερμάτινη επένδυση είναι απόχρωσης Deep Blue με στοιχεία Blue Carbon Matte και λεπτομέρειες French Racing Blue να κοσμούν την υπόλοιπη καμπίνα. Φυσικά, το δέρμα και οι ραφές είναι χειροποίητα.

Με το επόμενο κεφάλαιο και τον αντικαταστάτη της Chiron με τον V16 να βρίσκεται προ των πυλών, το «αντίο» σε ένα από τα πιο εμβληματικά hypercar όλων των εποχών συγκινεί κάθε λάτρη των τεσσάρων τροχών.

Advertisement