Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όχι στα ηλεκτρικά από την Toyota Gazoo Racing

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όχι στα ηλεκτρικά από την Toyota Gazoo Racing

ΝΕΑ

Όχι στα ηλεκτρικά από την Toyota Gazoo Racing

ΝΕΑ

Είναι γνωστό ότι στην Toyota δεν έχουν την καλύτερη άποψη για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους της Toyota Gazoo Racing.

Advertisement
Advertisement

Η επαναφορά της Toyota στη δημιουργία σπορ οχημάτων και αυτοκινήτων επιδόσεων ήταν μια καλή εξέλιξη για τους φίλους της, αλλά και για την ιστορία της. Η σύσταση του τμήματος Gazoo Racing διαδραμάτισε καίριο λόγο σε αυτό και στα αξιόλογα μοντέλα που παρουσίασε γι’ αυτόν τον σκοπό.

Φυσικά, αυτά έχουν θερμικό κινητήρα τον οποίο εξελίσσουν οι άνθρωποί της. Όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνουν πιστοί σε αυτόν με τον τρόπο που γνωρίζουν και τηρούν οι Ιάπωνες και για όσο το επιτρέπει η εταιρεία.

Αυτό ανακοίνωσε ο Τομόγια Τακαχάσι, Πρόεδρος της Toyota Gazoo Racing, σε συνέντευξη του στην αυστραλιανή αυτοκινητική ιστοσελίδα Car Expert.

Advertisement
Advertisement

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το εάν το τμήμα θα ασχοληθεί ουσιαστικά με την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων μοντέλων σπορ επιδόσεων, απάντησε: «Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο το δυνατόν περισσότερο. Ίσως υπάρξει κάποια στιγμή στο μέλλον όπου αυτοί θα καταργηθούν.

»Όμως, οι θερμικοί κινητήρες δεν είναι κακοί, το διοξείδιο του άνθρακα είναι. Επενδύουμε στη δημιουργία τους και για το μέλλον. Χρησιμοποιώντας υβριδική τεχνολογία, μπορούμε να μειώσουμε την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, όπως και να χρησιμοποιούμε καύσιμα που παράγονται με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Δουλεύουμε σε διάφορες λύσεις, όχι μόνο σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα».

Επίσης, ο Τακαχάσι διευκρίνισε ότι στην Gazoo Racing δεν ενδιαφέρονται να κατασκευάζουν γρήγορα αυτοκίνητα, όπως εύκολα μπορεί να είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Θέλουν να δημιουργούν οχήματα που να έχουν ευχάριστη για τον οδηγό συμπεριφορά στον δρόμο.

Advertisement

Χαρακτηριστικά, τόνισε: «Υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός γρήγορου και ενός καλού αυτοκινήτου. Εμείς, θέλουμε να κάνουμε καλύτερα αυτοκίνητα».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε σχετικά, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να εξελίξει η Gazoo Racing ένα SUV μοντέλο της Toyota και δημιουργήσει μια σπορ έκδοσή του. Τα C-HR και Yaris Cross συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες εάν τα ανώτατα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Advertisement