Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi RS 4 Avant έκλεισε τα 25

Ελλάδα 15:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi RS 4 Avant έκλεισε τα 25

ΝΕΑ

Το Audi RS 4 Avant έκλεισε τα 25

ΝΕΑ

Στην Audi, δημιούργησαν μια επετειακή και συλλεκτική έκδοση του RS 4 Avant για να τιμήσουν τα 25 χρόνια από την παρουσίαση της έκδοσης εντός οχήματος που είναι από τα πιο ιδιότυπα του Ομίλου Volkswagen.

Advertisement
Advertisement

Ποιος νους θα μπορούσε να συλλάβει την ιδέα δημιουργίας ενός -κατά τα άλλα- station wagon οχήματος με απόδοση και επιδόσεις supercar και να επιτρέψει την κατασκευή του; Ποιος ήταν αυτός που ενέκρινε -και τελικά επέβαλε- την παραγωγή του;

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Από τον Φέρντιναντ Πίεχ. Την (επί σχεδόν μισό αιώνα) εμβληματική προσωπικότητα του Ομίλου στην οποία η ευρωπαϊκή και παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία οφείλει κάποια από τα σημαντικότερα μοντέλα της.

Ο Πίεχ, ήταν αυτός που συνέβαλε ουσιαστικά στη δημιουργία τόσο του Audi RS 2 Avant το οποίο παρουσιάστηκε πριν από 30 χρόνια (το 1994) όσο και του Audi RS 4 Avant πριν από 25 χρόνια (το 1999).

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας για να τιμήσουν τη σχετική επέτειο για το δεύτερο δημιούργησαν μια ειδική, συλλεκτική έκδοση: Την RS 4 Avant edition 25 years, όπως ονομάστηκε.

Αυτή θα κατασκευαστεί μόνο σε 250 μονάδες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Audi. Για τη συγκεκριμένη περίσταση ο V6 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του μοντέλου αποδίδει 470 ίππους, δηλαδή 20 περισσότερους, συγκριτικά. Η μέγιστη ροπή του παραμένει απαράλλακτη, δηλαδή 600 Nm/1.900-5.000 σ.α.λ.

Η αυξημένη ιπποδύναμη στο RS 4 Avant edition 25 years έχει ως αποτέλεσμα να είναι κατά 0,4 δευτερόλεπτα ταχύτερο στην επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα. Συγκεκριμένα, χρειάζεται 3,7 δευτερόλεπτα, αντί 4,1 δευτερόλεπτα στην κανονική έκδοση του μοντέλου.

Advertisement

Η ροπή μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων το οποίο έχει νέο λογισμικό για ταχύτερες αλλαγές σχέσεων και μέσω του σπορ, ηλεκτρονικά ελεγχόμενου, κεντρικού διαφορικού Torsen του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης quattro.

Η ανάρτηση της επετειακής έκδοσης έχει μικρές αλλαγές για να βελτιωθεί περαιτέρω η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Το ύψος της από το έδαφος είναι χαμηλότερο κατά ένα εκατοστό από το αντίστοιχο της έκδοσης με την ανάρτηση Sport Pro και κατά δύο εκατοστά από αυτή της κανονικής έκδοσης του μοντέλου.

Advertisement

Επίσης, η εμπρός ανάρτηση έχει ενισχυμένους βραχίονες και κατά δύο μοίρες μεγαλύτερη αρνητική γωνία κάμπερ, συγκριτικά. Στο πίσω μέρος, η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων εδράζεται σε πιο δύσκαμπτο υποπλαίσιο.

Το αμάξωμα του RS 4 Avant edition 25 years διατίθεται σε τρία χρώματα: Κίτρινο (Imola Yellow), γκρι (Nardo Gray) και μαύρο (Mythos Black),. Για να βελτιωθεί η αεροδυναμική του, στη συγκεκριμένη έκδοση έχουν αφαιρεθεί οι μπάρες οροφής.

Στη μάσκα, το εταιρικό έμβλημα (δηλαδή οι τέσσερις κύκλοι) έχουν μαύρη ματ επιφάνεια, ενώ στα πίσω φώτα έχει τοποθετηθεί μαύρη επιφάνεια.

Advertisement

Οι τροχοί είναι σχεδιασμένοι ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση, έχουν διάσταση 20 ιντσών και συνδυάζονται με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa. Για ακόμα καλύτερη πρόσφυση, διατίθεται και τα ημισλίκ P Zero Trofeo RS.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του συστήματος Track Adrenaline της Pirelli μέσω του οποίου ο οδηγός έχει δεδομένα τηλεμετρίας και ενημέρωση για την κατάσταση των ελαστικών στο όχημά του όταν κινείται σε πίστα.

Τέλος, υπάρχουν στάνταρ κεραμικοί δίσκοι στο σύστημα πέδησης, μαύρου ματ χρώματος απολήξεις εξάτμισης και ακόμα πιο έντονος ήχος από αυτή.

Στο εσωτερικό τού Audi RS 4 Avant edition 25 years υπάρχουν ηχοσύστημα Bang & Olufsen 3D Sound System (βασικός εξοπλισμός), ο λογότυπος «RS 4 edition 25 years» στα μπάκετ καθίσματα και στο ταμπλό εμπρός από τον συνοδηγό και ταπετσαρία που συνδυάζει alcantara και δέρμα σε μαύρο χρώμα και κίτρινες ραφές, όπως στο RS4 Sport του 2001.

Εκτός αυτών, έχει δημιουργηθεί ειδικά για την περίσταση και ένα ρολόι χρονογράφος με στα χρώματα και με τον λογότυπο της έκδοσης. Και αυτό θα είναι συλλεκτικό και θα κατασκευαστεί σε 250 αντίτυπα.

Από την Audi, ανακοινώθηκε ότι οι παραγγελίες για το Audi RS 4 Avant edition 25 years θα αρχίσουν από τον Ιούνιο (τρέχοντος έτους) και η τιμή πώλησής του στη Γερμανία θα ξεκινά από τα 142.905 ευρώ.