Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιά εταιρεία έχει τους εργαζόμενούς τους στα… πούπουλα;

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιά εταιρεία έχει τους εργαζόμενούς τους στα… πούπουλα;

ΝΕΑ

Ποιά εταιρεία έχει τους εργαζόμενούς τους στα… πούπουλα;

ΝΕΑ

Η βρετανική πολυεθνική μελετούσε επί δύο χρόνια τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιώσει τις εργασιακές συνθήκες που προσφέρει. Φαίνεται πως τα καταφέρνει πολύ καλά.

Advertisement
Advertisement

Αυτοκινητοβιομηχανίες κολοσσοί όπως η Jaguar Land Rover επενδύουν εκατομμύρια ερευνώντας τρόπους για να αυξήσουν την παραγωγικότητα στα εργοστάσιά τους. Ένας εξ αυτών, είναι μεταξύ άλλων οι εργασιακές συνθήκες που προσφέρουν στους υπαλλήλους τους.

Και εκεί, η JLR δείχνει να εξέχει. Σύμφωνα με δηλώσεις υπεύθυνων και υπαλλήλων του εργοστασίου του Solihull, έχουν εγκατασταθεί ραδιόφωνα, για να ακούνε μουσική ενώ δουλεύουν. Ταυτόχρονα, παράγεται ειδικός ρουχισμός, που είναι ιδανικός για την άνεση και τη θερμοκρασία τους.

Οι μελέτες που έκανε επί δύο χρόνια η βρετανική εταιρεία έδειξαν ότι η μουσική αυξάνει την παραγωγικότητα, την ποιότητα και το κυριότερο τη διάθεση των ανθρώπων εντός του εργοστασίου.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με τον νέο ρουχισμό που προσφέρεται στους εργαζόμενους, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με υπαλλήλους εκ των οποίων ο καθένας είχε διαφορετικό υπόβαθρο.

Με αποτέλεσμα νέα ρούχα από βαμβάκι και ανακυκλωμένο πολυεστέρα που βγαίνουν σε 300 διαφορετικά μεγέθη, καταλαμβάνοντας κάθε κατηγορία ανθρώπου, ακόμα και τις έγκυες γυναίκες.

Η επικεφαλής αναλύτρια της JLR, Jen Deeming δήλωσε σχετικά: «Η ποιότητα των ρούχων εργασίας μας είναι εκπληκτική. Αισθάνομαι ότι πραγματικά μας σκέφτηκαν τις γυναίκες, καθώς τα σχεδίαζαν. Νιώθεις ότι έχει σχεδιαστεί ειδικά για εσένα. Το να αισθάνεσαι άνετα στη δουλειά είναι κάτι που το έχουμε ως δεδομένο εδώ και αυτό κάνει την τεράστια διαφορά στην εργασιακή μας εμπειρία».