Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το U1st Vision των Renault – Volvo θα σώζει ζωές

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το U1st Vision των Renault – Volvo θα σώζει ζωές

ΝΕΑ

Το U1st Vision των Renault – Volvo θα σώζει ζωές

ΝΕΑ

Ο όμιλος εταιρειών Software Republique παρουσίασε ένα πολύ ιδιαίτερο κόνσεπτ, το οποίο θα δούμε ως μοντέλο παραγωγής το 2026.

Advertisement
Advertisement

Μόλις τον Απρίλιο σας ενημερώναμε για την κοινοπραξία μεταξύ Renault και Volvo, που αποσκοπούν στο να κυριαρχήσουν με την επόμενη γενιά ηλεκτρικών βαν. Μία κίνηση που έγινε από τον Όμιλο CMA CGM, δημιουργώντας ουσιαστικά μία νέα μάρκα, Flexis SAS.

Το κόνσεπτ αποτελεί τον καθρέφτη ενός μέλλοντος όπου υπηρεσίες όπως η περίθαλψη θα είναι κινητές και θα μπορούν να έρχονται στο σημείο όπου τις έχουμε ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτού του εγχειρήματος, το πρωτότυπο FlexEVan όπως ονομάζεται είναι ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα με πολλές καινοτομίες.

Advertisement
Advertisement

Η Renault δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες, παρά μόνο μερικές φωτογραφίες για να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα. Η σχεδίαση του μικρού βαν είναι φουτουριστική, με το ορθογώνιο σχήμα να θυμίζει περισσότερο κάτι από microcar.

Η μάσκα είναι πολύ ιδιαίτερη, με τους στρογγυλούς προβολείς LED να ξεχωρίζουν, καθώς είναι ενσωματωμένοι πάνω σε μία λεπτή μπάρα. Καθώς κοιτάς το FlexEVan από το πλάι και πας προς τα πίσω, βλέπεις τους ψηφιακούς πλαϊνούς καθρέφτες και τις αεροδυναμικές ζάντες.

Το πίσω μέρος ξεχωρίζει επίσης, χάρη στο μεγάλο τζάμι που επεκτείνεται, καταλαμβάνοντας σημαντικό χώρο από το αμάξωμα.

Advertisement

Στα μάτια των εταιρειών, το νέο αυτό κόνσεπτ θα είναι ένα κινούμενο ιατρείο. Σχεδιασμένο να φτάνει σε μέρη όπου η περίθαλψη είναι περιορισμένη, παρέχοντας προληπτική φροντίδα, διάγνωση και θεραπεία.

Ο στόχος του επαγγελματικού οχήματος γίνεται εμφανής από το εσωτερικό, όπου το μεγαλύτερο μέρος καταλαμβάνεται από μία καρέκλα εξέτασης και πάγκους γεμάτους με ιατρικό εξοπλισμό.

Advertisement

Επίσης, η Renault λέει ότι το FlexEVan θα διαθέτει avatar με τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορεί να επικοινωνεί με έξυπνες συσκευές τύπου smartwatch, για να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τις ζωτικές ενδείξεις του ασθενή.

Αν και η εταιρεία δεν έγινε συγκεκριμένη, γνωρίζουμε ότι το FlexEVan θα μπει στην παραγωγή το 2026. Την οποία θα αναλάβει η κοινοπραξία μεταξύ των Renault και Volvo, Flexis SAS.