Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που θα είναι οι νέες αντιπροσωπείες smart στην Ελλάδα;

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που θα είναι οι νέες αντιπροσωπείες smart στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Που θα είναι οι νέες αντιπροσωπείες smart στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Μόλις δύο σημεία πώλησης θα έχει φέτος η Smart και αυτά στην Αθήνα, ενώ από τη νέα χρονιά θα φτιαχτούν άλλα δύο…

Advertisement
Advertisement

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας (αν και διέθετε αυτοκίνητα), η Smart επαναλανσάρεται στις αγορές, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η εισαγωγική εταιρεία, αποκάλυψε τα δύο πρώτα μοντέλα που θα διαθέσει και θα κυκλοφορήσουν αρχικά στους δρόμους της Ελλάδας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο λόγος για τα #1 και #3, που κατατάσσονται στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου. Και τα δύο είναι αμιγώς ηλεκτρικά και βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα που συναντούμε και στο Volvo EX30.

Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη είναι της κινεζικής Geely, καθώς το 50% της εταιρείας ανήκει στον εν λόγω Όμιλο, ενώ το υπόλοιπο 50% παραμένει στην Mercedes.

Σε Γλυφάδα και Μοσχάτο

Advertisement
Advertisement

Και στις δύο περιπτώσεις οι ιπποδυνάμεις ξεκινούν από τα 272 άλογα και φτάνουν έως τα 428 (έκδοση Brabus). Αναφορικά με τις αυτονομίες κυμαίνονται από 310 έως 420 χιλιόμετρα ενώ να σημειώσουμε πως θα είναι διαθέσιμες σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Τα Smart θα πωλούνται από ένα μικρό δίκτυο αντιπροσώπων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsauto, στην Αθήνα και μέχρι τέλη του έτους θα υπάρχουν δύο σημεία πώλησης, το ένα στην Γλυφάδα (μέσω της Mercedes Ισμαήλος) και το άλλο στην Πειραιώς 53 (Μοσχάτο) στην εταιρεία Λάμδα Star.

Θεσσαλονίκη και Κρήτη
Από εκεί και πέρα οι σκέψεις είναι για το 2025, που ενδεχομένως να δούμε σημεία πώλησης των αυτοκινήτων Smart, σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Να σημειώσουμε πως το smart #1 διατίθεται από 36.950 ευρώ (τιμή χωρίς κρατική επιδότηση) ενώ το #3 ξεκινά από τα 40.900 ευρώ (τιμή χωρίς κρατική επιδότηση).