Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η εμβληματική BMW έχει πλέον τον κινητήρα που της αξίζει!

Ελλάδα 16:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η εμβληματική BMW έχει πλέον τον κινητήρα που της αξίζει!

ΝΕΑ

Αυτή η εμβληματική BMW έχει πλέον τον κινητήρα που της αξίζει!

ΝΕΑ

Η E31 8 Series Coupe ήταν ένα από τα πιο ελκυστικά αυτοκίνητα της εποχής της και χάρη στη Manhart, ανεβαίνει ακόμα ένα επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Ναι, μπορεί άφοβα, πλέον, κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτή το αντικείμενο πόθου, των αρχών της δεκαετίας του ’90, μετατρέπεται στην απόλυτη οδηγική μηχανή!

Τι ήταν αυτό που έλειπε, στην εποχή της νιότης, από την E31 8 Series Coupe; Ενδεχομένως η… οργή, άλλων κορυφαίων ειδικών εκδόσεων της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Manhart εργάστηκε για περίπου μια τριετία, προκειμένου να «κολλήσει» το τελευταίο κομμάτι του παζλ.

Τί ακριβώς έκανε ο γνωστός βελτιωτικός οίκος; Αντικατέστησε τον αρχικό κινητήρα V12 M70 5,0 λίτρων, ο οποίος απέδιδε 286 ίππους. Στη θέση του τοποθέτησε τον τον S62B50 από την BMW E39 M5, με την ίδια χωρητικότητα, αλλά τέσσερις λιγότερους κυλίνδρους.

Advertisement
Advertisement

Το ατμοσφαιρικό σύνολο αποδίδει τώρα 420 ίππους, που μεταφέρονται στον πίσω άξονα, από ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η Manhart δημιούργησε έναν εξίσου συναρπαστικό ήχο χάρη στο νέο σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ενώ αναβάθμισε τόσο το σύστημα πέδησης, όσο και τις αναρτήσεις με ελατήρια H&R σε συνδυασμό με τα αμορτισέρ Bilstein B6, για ακριβέστερη χαρτογράφηση του δρόμου και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Η BMW MH8, όπως την ονομάζει ο βελτιωτής, έχει «γράψει» μόλις 23.225 χιλιόμετρα και κοστολογείται για κάτι λιγότερο από 150.000 ευρώ, για τον  μερακλής και πολύ εύρωστο οικονομικά ενδιαφερόμενο.