Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται και «οικογενειακή» Ford Mustang;

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται και «οικογενειακή» Ford Mustang;

ΝΕΑ

Έρχεται και «οικογενειακή» Ford Mustang;

ΝΕΑ

Η Ford σκέφτεται να μεγαλώσει τη γκάμα της Mustang με μία έκδοση που κανείς δεν περίμενε.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει άραγε χώρος για μία διαφορετική προσέγγιση στη Mustang, το πιο κλασικό από τα αμερικάνικα αυτοκίνητα;

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο CEO της Ford, Jim Farley, άφησε υπονοούμενα για την πιθανή επέκταση της γκάμας της Mustang.

Ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο ενός μικρού SUV, ο Farley δεν απέκλεισε την ιδέα μιας Mustang sedan.

Advertisement
Advertisement

«Θα μπορούσαμε όμως να κάνουμε και άλλες μορφές αμαξώματος της Mustang, μια τετράθυρη ή οτιδήποτε άλλο; Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε, αρκεί αυτά τα μοντέλα να έχουν όλες τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά του πρωτότυπου“, δήλωσε ο Farley.

Οι φανατικοί του ιστορικού pony car μπορεί να είναι επιφυλακτικοί για μια οικογενειακή Mustang, αλλά οι επίσημες απεικονίσεις του σχεδιαστή της εταιρείας Christopher Stevens δείχνουν ότι η Ford έχει σκεφτεί αυτή την ιδέα εδώ και αρκετό καιρό.

Τα σχέδια αυτά αποκαλύφθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν παρουσιάστηκε η S650.

Advertisement

Με τη Ford να διακόπτει μοντέλα όπως το Fiesta, το Focus, το Taurus και το Fusion, η Mustang παραμένει το μοναδικό αυτοκίνητο σε μια γκάμα που κυριαρχείται από SUV και pick-up.

Η παρουσίαση ενός κομψού sedan με το όνομα Mustang θα μπορούσε να καλύψει ένα κενό στη γκάμα της Ford στις ΗΠΑ.

Advertisement

Η ιδέα μιας τετράθυρης Mustang δεν είναι καινούργια. Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, κατασκευάστηκε ένα τετράθυρο πρωτότυπο, το οποίο όμως δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή.

Πιο πρόσφατα, φήμες για μια Mustang sedan κυκλοφορούν από το 2018, υποδηλώνοντας ότι ένα μοντέλο με υπερτροφοδοτούμενο V8 συζητήθηκε με τους αντιπροσώπους της εταιρείας. Ωστόσο, αυτές παρέμεναν εικασίες μέχρι την πρόσφατη συνέντευξη του Farley.

Ο Farley εξέφρασε την επιθυμία να επεκτείνει την οικογένεια της Mustang με περισσότερα μοντέλα μετά την υψηλών επιδόσεων GTD.

Advertisement

Παρόλα αυτά, απέκλεισε κατηγορηματικά μια αμιγώς ηλεκτρική Mustang, εκτός από το υπάρχον SUV Mach-E.

«Ένα πράγμα που μπορώ να υποσχεθώ, ωστόσο, είναι ότι δεν θα φτιάξουμε ποτέ μια αμιγώς ηλεκτρική Mustang», διαβεβαίωσε ο Farley.

Ο Farley δεν απέρριψε το ενδεχόμενο μιας υβριδικής διάταξης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δοκιμές με μερικώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης που αποσκοπούν στην ενίσχυση των επιδόσεων.

Παρά το ενδεχόμενο υβριδικών μοντέλων, ο Farley τόνισε τη δέσμευση της Ford να διατηρήσει τον κινητήρα V-8 ζωντανό «για όσο μας αφήσει ο Θεός και οι πολιτικοί» όπως είπε χαρακτηριστικά.