Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι «τουμπανιάζεις» μία Maserati MC20

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι «τουμπανιάζεις» μία Maserati MC20

ΝΕΑ

Έτσι «τουμπανιάζεις» μία Maserati MC20

ΝΕΑ

Γνωστή για τις τολμηρές της αναβαθμίσεις σε αυτοκίνητα, η Mansory ετοίμασε ένα μεγάλο κιτ βελτίωσης για το ιταλικό supercar.

Advertisement
Advertisement

Η Mansory ονόμασε τη δική της εκδοχή του μοντέλου, MCX Pergusa. Μάλιστα, με το λανσάρισμά της, ενημέρωσε ότι οι μονάδες που διατίθενται είναι μόλις πέντε. Πρόκειται για την πιο exclusive Maserati που έχει κατασκευάσει ποτέ ο συγκεκριμένος βελτιωτικός οίκος.

Το πρώτο πράγμα που μαγνητίζει το βλέμμα στην MC20 της Mansory είναι το αμάξωμα, διότι αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Αλλά η εμφάνιση δε θα ήταν τίποτα αν δεν συνδυαζόταν με έναν πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο ή με αναβαθμισμένο κινητήρα.

Εκ πρώτης όψεως, ίσως μπερδέψεις την MCX Pergusa με την MC20 Widebody. Ωστόσο, καθώς πλησιάζεις εντοπίζεις τις αεροδυναμικές βελτιώσεις, το ατελείωτο carbon στο αμάξωμα και φυσικά το αναδιαμορφωμένο καπό.

Advertisement
Advertisement

Η MCX έχει ανασχεδιασμένο ρύγχος με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, καθώς και πολλούς αεραγωγούς στο καπό και τα φτερά. Κοιτώντας την από προφίλ, βλέπεις τις μεγάλες ζάντες 21 και 22 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, καθώς και τα φουσκωμένα φτερά και τα ενισχυμένα μαρσπιέ.

Πίσω υπάρχει μία μεγάλη αεροτομή, ένα κάλυμμα κινητήρα με οπές για τη ροή του αέρα, αλλά και διπλός διαχύτης που φιλοξενεί δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Η Mansory μπορεί να προσαρμόσει το εσωτερικό της MCX Pergusa στις προτιμήσεις του πελάτη, ως είθισται. Στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε πάντως, έχει επιλέξει το πορτοκαλί ως το κυρίαρχο χρώμα, με το μαύρο να συνδυάζεται όμορφα σε διάφορα σημεία. Ταυτόχρονα η κονσόλα είναι από ανθρακονήματα, ενώ δεν λείπουν και οι χρυσαφί λεπτομέρειες.

Advertisement

Η Mansory δεν παρέλειψε, όπως πάντα, να αναβαθμίσει και το κινητήριο σύνολο, εγκαθιστώντας και μία δική της εξάτμιση. Το αποτέλεσμα λέει πως ο τρίλιτρος twin-turbo V6 έχει πλέον απόδοση 750 ίππους και 880 Nm ροπής. Δηλαδή, 120 ίππους παραπάνω από την εργοστασιακή Maserati MC20.

Σύμφωνα με τον γερμανικό βελτιωτικό οίκο, η MCX επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα, δηλαδή 0,3 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την MC20. Μάλιστα, συνεχίζει μέχρι τα 335 χλμ./ώρα που είναι η τελική της ταχύτητα.

Advertisement

Η τιμή της MCX Pergusa δεν ανακοινώθηκε από τη Mansory, αλλά μπορούμε άνετα να υποθέσουμε ότι θα είναι πολλαπλάσια της εργοστασιακής MC20.